نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی
عنوان: بررسی تأثیر تنش خشکی بر عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت (Zea mays L.) در شرایط مختلف تغذیه نیتروژن
مقدمه:
خشکی یکی از مهمترین تنشهای غیرزیستی در کشاورزی است که به طور قابلتوجهی بر عملکرد و کیفیت محصولات زراعی، از جمله ذرت، تأثیر منفی میگذارد. ذرت به عنوان یکی از مهمترین غلات در جهان، نقش حیاتی در تأمین امنیت غذایی ایفا میکند. با این حال، افزایش تنش خشکی در اثر تغییرات اقلیمی، تولید ذرت را در بسیاری از مناطق دنیا به خطر انداخته است.
نیتروژن یکی از عناصر غذایی ضروری برای رشد و نمو گیاهان است. مطالعات نشان دادهاند که کمبود یا تنش نیتروژن میتواند حساسیت گیاهان به تنشهای مختلف، از جمله خشکی، را افزایش دهد. از سوی دیگر، سطوح بالای نیتروژن میتواند تا حدی اثرات منفی تنش خشکی را کاهش دهد.
بیان مسأله:
با توجه به اهمیت ذرت در امنیت غذایی و تأثیر منفی تنش خشکی بر عملکرد آن، بررسی راهکارهایی برای افزایش مقاومت ذرت به این تنش ضروری است. یکی از این راهکارها، استفاده از سطوح مختلف نیتروژن در شرایط تنش خشکی است.
فرضیهها:
- تنش خشکی به طور معناداری عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت را کاهش میدهد.
- سطوح مختلف نیتروژن میتوانند تا حدی اثرات منفی تنش خشکی بر عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت را کاهش دهند.
- تعامل بین تنش خشکی و سطوح نیتروژن بر عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت تأثیر میگذارد.
اهداف:
- هدف اصلی این پژوهش، بررسی تأثیر تنش خشکی بر عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت در شرایط مختلف تغذیه نیتروژن است.
- هدف فرعی این پژوهش، بررسی تعامل بین تنش خشکی و سطوح نیتروژن بر عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت است.
روش تحقیق:
این پژوهش از نوع تجربی با طرح فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی است. فاکتورهای این پژوهش شامل تنش خشکی (دو سطح: آبیاری کامل و تنش خشکی) و سطوح نیتروژن (چهار سطح: 0، 50، 100 و 150 میلیگرم نیتروژن در لیتر) هستند.
آزمایش در مزرعه آموزشی دانشگاه X انجام شد. بذرهای ذرت رقم Y در کرتهایی به ابعاد X متر مربع کاشته شدند. تیمارهای آبیاری و نیتروژن در مراحل مختلف رشد گیاه اعمال شدند. در زمان برداشت، صفات مربوط به عملکرد و اجزای زایشی گیاه ذرت، مانند تعداد بوته در واحد سطح، ارتفاع بوته، تعداد برگ، تعداد بلال در بوته، وزن بلال، وزن دانه و شاخص برداشت، اندازهگیری شدند.
تجزیه و تحلیل دادهها:
دادههای جمعآوری شده با استفاده از روشهای آماری مناسب مانند آزمون t دو نمونه مستقل، آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) و آزمونهای پسحُکمی تجزیه و تحلیل شدند.
منابع:
- Arnon, D. I. (1949). Assay of the primary photochemical reactions in photosynthesis. Journal of General Physiology, 32(5), 411-420.
- Bray, R. H. (1954). A rapid and sensitive method for the determination of soil nitrate values. Soil Science, 77(5), 324-327.
- Fischer, K. S., & Maurer, R. (2001). Drought-induced changes in aerial and belowground biomass and nitrogen partitioning in maize. European Journal of Agronomy, 15(1), 35-46.
جدول زمانبندی:
- ماه اول: آمادهسازی زمین، کاشت بذر
- ماه دوم تا چهارم: اعمال تیمارهای آبیاری و نیتروژن، مراقبت از گیاهان
- ماه پنجم: برداشت محصول، اندازهگیری صفات
- ماه ششم: تجزیه و تحلیل دادهها، نگارش گزارش نهایی
منابع مالی:
منابع مالی این پژوهش از طریق … تأمین خواهد شد.
پیوستها:
- طرح آماری
- روشهای اندازهگیری صفات
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی
نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی موردی است که اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی به دنبال آن بوده تا بتوانند در راستای نوشتن پایاننامه خود از آن بهره ببرند. از طرفی بسیاری از دانشجویان به دنبال مورد مشابه با کار آموزش انجام شده توسط خودشان که به صورت کامل و درست تکمیل شده باشد، می گردند تا با قیاس بین آنها کمبودها را جبران نمایند.از طریق مقایسه کار خود با پایاننامه های آموزش انجام شده می توان به دیگر جنبه های تحقیقاتی پیرامون موضوع پایاننامه پی برد.
لازم به ذکر است پایاننامه های قرار گرفته در ادامه ، پایاننامه های گردآوری شده از منابع مختلف بوده و موسسه هورتاش در مورد صحت و یا کیفیت این پایاننامه ها هیچ تضمین و ادعایی ندارد.
نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی
موضوع:
چکیده:
این تحقیق به منظور بررسی اثرات تاریخهای مختلف کاشت بر عملکرد، اجزای عملکرد و درصد پروتئین و نیز بررسی روند تغییرات شاخصهای فیزیولوژیکی رشد مانند شاخص سطح برگ، درجه-روز رشد و سرعت رشد محصول وسرعت رشدنسبی در ارقام و لاینهای ماش در منطقه ورامین در سال 1388 اجرا گردید. آزمایش بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با 3 تكرار آموزش انجام شد.
عامل اصلی شامل 5 تاريخ كاشت (15 ارديبهشت،30 ارديبهشت،14خرداد،29 خرداد و13تيرماه) و عامل فرعی شامل چهار ژنوتیپ ماش(دو رقم پرمحصول منطقه پرتو، گوهر و دو لاين اميدبخش1-6-16 وNM-94 ) بود. نتایج آزمایش نشان داد که بالاترین میانگین عملکرد دانه به میزان 1954 کیلوگرم در هکتار متعلق به تاریخ کاشت آخر ( 13 تیرماه) بود.
اگرچه بین این تاریخ با تاریخ کاشت چهارم (29 خرداد ماه ) اختلاف ناچیز و غیر معنی داری مشاهده شد. در بین ارقام و لاینهای مورد بررسی نیز بیشترین میانگین عملکرد دانه مربوط به لاین امید بخش NM-94 با 1892 کیلوگرم در هکتار و پس از آن رقم گوهر با 1763 کیلوگرم در هکتار بود. در این میان لاین 1-6-16 با 1575 کیلوگرم در هکتار کمترین میزان عملکرد دانه را تولید کرد.
تاریخ کاشتهای دیرتر موجب کوتاه شدن کل دوره رشد گیاه گردید و از آنجا که گیاه در این شرایط تمایل به ورود سریعتر به دوره زایشی دارد صفاتی همچون ارتفاع بوته و تعداد گره در ساقه اصلی کاهش یافت.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی 1
موضوع:
چکیده:
تحقیق حاضر جهت بررسی اثر استفاده از گوانیدینو استات به عنوان جایگزین منبع پروتئین حیوانی بر روی 180 قطعه جوجه گوشتی نر سویه ی راس 308 غالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تیمار و 4 تکرار آموزش انجام شد.تیمارها شامل ،1-جیره ی بر مبنای پروتئین گیاهی 2- جیره ی دارای 2/5درصد پودر ماهی 3- جیره ی دارای 0/05 درصد گوانیدینو استات در پایان دوره های آغازین (0 تا 10 روزگی )، رشد (11 تا 24 روزگی ) و پایانی (25 تا 42 روزگی )افزایش وزن ،خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی تعیین شد .
در پایان دوره ی پرورش (روز 42) از هر پِن تعداد 3 قطعه جوجه ی گوشتی ذبح وبازده ی لاشه ، وزن گوشت سینه ، ران، چربی بطنی ، کل دستگاه گوارش ، کبد و سنگدان اندازه گیری شد .
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی 2
موضوع:
بررسی تثبیت بیولوژیک نیتروژن در اثر همیاری سویه های مختلف باکتری آزوسپریلوم با ارقام مختلف گندم با استفاده از تکنیک 15N
چکیده:
آزوسپریلوم به دلیل توان تثبیت نیتروژن مولکولی در ارتباط همیاری با گیاهان مهم زراعی مانند انواع غلات و همینطور تولید هورمونهای محرک رشد گیاه در سالهای اخیر به عنوان یک کود بیولوژیک مورد توجه قرار گرفته است.به همین دلیل تحقیق در مورد میزان فعالیت سویه های باکتری با ارقام مختلف گندم هدف این بررسی قرار گرفت:
به منظور تثبیت بیولوژیک نیتروژن در اثر همیاری سویه های آزوسپریلوم با ارقام مختلف گندم،دو آزمایش در سه بخش آزمایشگاه، گلخانه و مزرعه طی مدت دو سال پژوهش آموزش انجام گردید.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی 3
موضوع:
چکیده:
نعناع از گیاهان دارویی بسیار با ارزش است که دارای کاربرد وسیعی در صنایع بهداشتی و آرایشی ،شیرینی سازی ، نوشابه سازی، ادویه سازی وداروسازی می باشد. به منظور مقایسه اثرات كود اوره و اوره با پوشش گوگردی بر روی عملكرد، جدب عناصر ، خصوصیات اكوفیزیولوژیك و درصد اسانس نعناع آزمایشی در سال 1386 آموزش انجام گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار آموزش انجام شد .
کود اوره و اوره با پوشش گوگردی به عنوان فاکتور اول و سه سطح 57،46،23 گرم در متر مربع نیتروژن خالص بعنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که اوره با پوشش گوگردی سبب افزایش وزن خشك و تر ریشه در مقایسه با اوره معمولی گردید. همچنین طول برگ تحت تاثیر میزات ازت بكاربرده شده قرار گرفت و افزایش یافت. در رابطه با میزان ازت در برگ مشخص گردید كه با بكار بردن كودهای ازته میزان ازت برگ افزایش یافت. بیشترین میزان ازت در برگ در تیمار 46 گرم در متر مربع اوره معمولی و با پوشش گوگردی بدست آمد.
تعداد برگ و طول ساقه تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت بطوریكه میزان 46 گرم در متر مربع اوره با پوشش گوگردی نسبت به بقیه تیمارها تعداد و طول ساقه را افزایش داد. در این تحقیق مشخص شد كه اثرات نوع كود بر درصد اسانس موثر بوده و بیشترین میزان اسانس در تیمار كود اوره با پوشش گوگردی مشاهد شد. همچنین در بین غلظتهای مختلف، غلظت 46 گرم در متر مربع ازت بیشترین درصد اسانس و 23 گرم در متر مربع كمترین میزان اسانس را داشت.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی 4
موضوع:
شبيه سازی رشد و عملكرد برخی ژنوتيپ های سويا ( Glycine max L.) با استفاده از مدل CROPGRO-Soybean
چکیده:
به منظور تعیین بهترین تاریخ کاشت در ارقام سویا ، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشكده كشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوك كامل تصادفی در چهار تكرار در سال 1388 اجرا شد. تیمار های آزمایش شامل چهار تاریخ كاشت 13 اردیبهشت ، 23 اردیبهشت،3 خرداد و 13 خرداد (با فواصل 10 روز) در كرت های اصلی و چهار رقم سویای میان رس بهاره (از گروه سه) شامل Williams،L-17 ،Zin و M7 در كرت های فرعی قرار گرفتند.
نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته از تاریخ کاشت سوم و رقم ویلیامز با متوسط 8/95 سانتی متر به دست آمد و تاریخ کاشت چهارم و رقم M7 با میانگین 8/72 ساتی متر کمترین میزان را به خود اختصاص داد. بالاترین مقدار عملکرد دانه از تاریخ کاشت دوم و رقم ویلیامز با متوسط 63/5387 کیلوگرم در هکتار به دست آمد که نسبت به تاریخ کاشت چهارم و ژنوتیپ L-17 با میانگین 71/3168 کیلوگرم در هکتار که کمترین میزان را دارا بودند ، 2/41 درصد برتری نشان داد.
اما بیشترین مقدار عملکرد بیولوژیک از تاریخ کاشت دوم و رقم زان حاصل شد که با تیمار تاریخ کاشت دوم و رقم ویلیامز تفاوت معنی داری نداشته و هردو در گروه اول جای گرفتند. تاریخ کاشت دوم و رقم زان با 8/124 عدد بیشترین تعداد غلاف در بوته را به دست آورد ولی بالاترین تعداد دانه در بوته و وزن صد دانه با متوسط 08/2 عدد ومیانگین 65/9 گرم از تیمار تاریخ کاشت دوم و رقم ویلیامز به دست آمد. درصد روغن و پروتئین نیز تحت تاثیر اثرات متقابل تیمار تاریخ کاشت و ارقام قرار گرفت.
بالاترین و پایین ترین میزان درصد روغن به ترتیب از تاریخ کاشت چهارم و رقم ویلیامز با 92/22 درصد و تیمار تاریخ کاشت دوم و ژنوتیپ L-17 با 87/19 درصد به دست آمد ، تیمار تاریخ کاشت دوم و لاین M7 با میانگین 67/34 درصد توانست بالاترین میزان درصد پروتئین را به خود اختصاص داد و کمترین درصد پروتئین از تیمار تاریخ کاشت چهارم و رقم ویلیامز با متوسط 09/30 درصد به دست آمد. شاخص سطح برگ در تاریخ های کاشت مختلف متفاوت بود بالاترین میزان از تاریخ کاشت دوم در مرحله آغاز غلاف دهی با 31/5 به دست آمد.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی کشاورزی 5
مشاوره در نوشتن پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی
دپارتمان فنی و مهندسی موسسه هورتاش به منظور مشاوره در نوشتن پایاننامه مهندسی کشاورزی ، متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور در رشته مهندسی کشاورزی ، بدین وسیله آمادگی خود جهت مشاوره ، نوشتن پایاننامه و طرح های پژوهشی رشته مهندسی کشاورزی اعلام می نماید. جهت ثبت سفارش طرح پژوهشی خود فرم خلاصه شده زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما در اولین فرصت جهت پیگیری درخواست، با شما تماس بگیرند.