لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات
انتشار یافته های علمی و پژوهشی، گامی مهم در جهت پیشرفت علم و دانش و تبادل اطلاعات بین دانشمندان و محققان در سراسر جهان محسوب می شود. مجلات علمی پژوهشی به عنوان ابزاری مهم در این زمینه، نقشی کلیدی در نشر یافته های علمی و ارتقای سطح دانش در رشته های مختلف ایفا می کنند.
در رشته ادبیات نیز، مجلات علمی پژوهشی متعددی وجود دارد که به انتشار یافته های علمی و پژوهشی در این زمینه می پردازند. در این مطلب، به معرفی برخی از این مجلات می پردازیم:
1. مجله نقد ادبی:
این مجله که توسط دانشگاه علامه طباطبایی منتشر می شود، به بررسی مسائل نظری و نقد ادبی در ایران و جهان می پردازد.
2. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی:
این مجله که توسط دانشگاه تهران منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات و علوم انسانی می پردازد.
3. مجله زبان و ادبیات فارسی:
این مجله که توسط دانشگاه فردوسی مشهد منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه زبان و ادبیات فارسی می پردازد.
4. مجله نامه فرهنگ:
این مجله که توسط فرهنگستان زبان و ادب فارسی منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف فرهنگ و ادب فارسی می پردازد.
5. مجله ایران شناسی:
این مجله که توسط موسسه ایران شناسی و مطالعات فرهنگی دانشگاه تهران منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ایران شناسی می پردازد.
6. مجله ادبیات تطبیقی:
این مجله که توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز منتشر می شود، به بررسی مسائل نظری و نقد ادبی تطبیقی می پردازد.
7. مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی:
این مجله که توسط دانشگاه قم منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه ادبیات عرفانی و تعلیمی می پردازد.
8. مجله پژوهش های ادبی:
این مجله که توسط دانشگاه اصفهان منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات فارسی و جهان می پردازد.
9. مجله مطالعات ادبیات معاصر:
این مجله که توسط دانشگاه خوارزمی منتشر می شود، به انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه ادبیات معاصر ایران می پردازد.
10. مجله نقد و بررسی کتاب:
این مجله که توسط خانه کتاب ایران منتشر می شود، به نقد و بررسی کتاب های منتشر شده در زمینه های مختلف ادبیات و علوم انسانی می پردازد.
علاوه بر این مجلات،
نکاتی در خصوص انتخاب مجله برای انتشار مقاله:
- انتخاب موضوع:
- انتخاب مجله مناسب:
- کیفیت نگارش مقاله:
- رعایت اصول نگارش:
- آشنایی با فرآیند داوری:
1- مجله نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی: پنجره ای به سوی دنیای رنگارنگ نقد و تحلیل ادبی
در عرصه ی پهناور ادبیات، نقد ادبی نقشی محوری در تبیین و تحلیل آثار ادبی ایفا می کند و گویی چراغی روشن بر تار و پود این گنجینه ی گرانبها می تاباند. دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان یکی از قطب های علمی و فرهنگی ایران، همواره در مسیر اعتلای نقد ادبی گام برداشته و در این راستا، اقدام به انتشار “مجله نقد ادبی” نموده است. این مجله به مثابه ی تریبونی برای تبادل آراء و اندیشه های منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران ادبی، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و بصیرت مخاطبان ایفا می کند و دریچه ای نو به سوی دنیای رنگارنگ نقد و تحلیل ادبی می گشاید.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی در سال 1376 با نام “فصلنامه زبان و ادب” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1390، با تغییر نام به “فصلنامه متن پژوهی ادبی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای نقد و تحلیل متون ادبی تبدیل شد. گامی دیگر در سال 1399 برداشته شد و با اتخاذ عنوان “مجله نقد ادبی” و تمرکز بر نقد ادبی در معنای عام آن، این مجله مسیر خود را به سوی ارتقای سطح کیفی و تنوع محتوایی هموارتر ساخت.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه ی نقد و بررسی تخصصی آثار ادبی: این مجله فضایی را برای ارائه ی نقد و بررسی تخصصی آثار ادبی در قالب مقالات علمی، پژوهشی و تحلیلی فراهم می کند تا مخاطبان با ظرافت ها و لایه های پنهان هر اثر آشنا شوند.
- ترویج نظریه های نوین نقد ادبی: گویی دریچه ای به سوی دنیای نوین نقد ادبی گشوده می شود، چرا که مجله نقد ادبی با انتشار مقالاتی در زمینه ی نظریه های نوین نقد ادبی، به غنای مباحث ادبی و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند و افق های تازه ای پیش روی آنان می گستراند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی اندیشه ها: تبادل نظر میان منتقدان ادبی، نویسندگان و پژوهشگران، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث ادبی بوده است. مجله نقد ادبی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
- شناسایی و معرفی استعدادهای نو: این مجله با انتشار مقالات از نویسندگان و منتقدان جوان، گامی در جهت شناسایی و معرفی استعدادهای نو در این حوزه بر می دارد و بستری برای شکوفایی و ظهور خلاقیت ها فراهم می کند.
مخاطبانی فرهیخته:
مجله نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی برای مخاطبانی فرهیخته و علاقه مند به ادبیات در دو سطح عام و تخصصی منتشر می شود. دانشجویان، پژوهشگران، منتقدان ادبی، نویسندگان و تمامی کسانی که دل در گرو ی ادبیات دارند، می توانند از خوانندگان این مجله باشند و از گنجینه ی مقالات آن بهره مند شوند.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله نقد ادبی دانشگاه علامه طباطبایی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی، پژوهشی و تحلیلی، نقد و بررسی کتاب، گفتگو با منتقدان و نویسندگان، معرفی نظریه های نوین نقد ادبی و اخبار و رویدادهای ادبی به چشم می خورد تا خوانندگان را سیری در دنیای رنگارنگ نقد و تحلیل ادبی رهنمون سازد.
هیئتی فرهیخته و داوری دقیق:
هیئت تحریریه ی مجله نقد ادبی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی ادبیات فارسی تشکیل شده است و مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند تا کیفیتی درخشان در این مجله متبلور شود.
2- مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران: گامی در مسیر دانش و اندیشه
دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، به عنوان یکی از قدیمی ترین و معتبرترین مراکز آموزشی و پژوهشی در حوزه ی علوم انسانی در ایران، همواره در جهت ارتقای سطح دانش و نشر اندیشه های نوین گام برداشته است. در راستای این رسالت، این دانشکده اقدام به انتشار “مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی” نموده است که به عنوان تریبونی برای تبادل آراء و اندیشه های اساتید، پژوهشگران و دانشجویان این دانشکده، نقشی ارزشمند در غنا بخشیدن به ادبیات علمی کشور ایفا می کند.
تاریخچه ای پرفراز و نشیب:
مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در سال 1335 با نام “مجله دانشکده ادبیات” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. این مجله در طول تاریخ خود فراز و نشیب های متعددی را پشت سر گذاشته و با عناوین مختلفی از جمله “مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی” و “نامه علوم انسانی” منتشر شده است.
اهداف و رویکرد:
مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی با اهداف زیر منتشر می شود:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف علوم انسانی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف علوم انسانی از جمله ادبیات فارسی، زبان شناسی، تاریخ، فلسفه، علوم سیاسی و جامعه شناسی فراهم می کند.
- ترویج نظریه های نوین در علوم انسانی: مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی با انتشار مقالاتی در زمینه ی نظریه های نوین در علوم انسانی، به غنای مباحث علمی و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان اساتید، پژوهشگران و دانشجویان علوم انسانی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند.
- معرفی دستاوردهای علمی دانشکده: این مجله با انتشار مقالاتی از اساتید و دانشجویان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، به معرفی دستاوردهای علمی این دانشکده و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
مخاطبان:
مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی علوم انسانی، از جمله اساتید، پژوهشگران و دانشجویان این رشته منتشر می شود.
ساختار و محتوا:
مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف علوم انسانی، نقد و بررسی کتاب، معرفی نظریه های نوین در علوم انسانی، گزارش رویدادهای علمی و اخبار دانشکده به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی از اساتید برجسته ی این دانشکده در رشته های مختلف علوم انسانی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
نحوه ی ارسال مقاله:
نویسندگان محترم می توانند مقالات خود را در قالب فایل word به آدرس پست الکترونیکی https://journals.ut.ac.ir/ ارسال نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای نویسندگان و شرایط پذیرش مقاله، می توانید به وب سایت مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران به نشانی https://journals.ut.ac.ir/ مراجعه نمایید.
نقش مجله در ارتقای سطح علوم انسانی:
مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران با انتشار مقالات علمی و پژوهشی از اساتید برجسته ی ایرانی و خارجی، نقش مهمی در ارتقای سطح علوم انسانی در ایران ایفا کرده است. این مجله با ترویج نظریه های نوین در علوم انسانی و ایجاد بستری برای گفتگوی علمی، به غنای و پویایی مباحث علمی در کشور کمک کرده است.
3- مجله زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد: گنجینه ای از دانش در پهنه ی زبان و ادب پارسی
در گستره ی پهناور و پربار زبان و ادبیات فارسی، همواره پژوهشگران و ادیبان در پی کشف گهرهای ناگفته و ژرفکاوی در لایه های پنهان این گنجینه ی گرانبها بوده اند. دانشگاه فردوسی مشهد، به عنوان یکی از قطب های علمی و فرهنگی ایران، در این راستا پیشگام بوده و با انتشار “مجله زبان و ادبیات فارسی” گامی بلند در جهت اعتلای این عرصه ی پربار برداشته است. این مجله به مثابه ی تریبونی برای تبادل آراء و اندیشه های اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشته ی زبان و ادبیات فارسی، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و بصیرت مخاطبان ایفا می کند و دریچه ای نو به سوی ظرافت ها و زیبایی های این میراث گرانبها می گشاید.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1348 با نام “نامه ی دانشکده ادبیات” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1354، با تغییر نام به “مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ادبیات و علوم انسانی تبدیل شد. در سال 1377، گامی دیگر برداشته شد و با اتخاذ عنوان “مجله زبان و ادبیات فارسی” و تمرکز بر ادبیات فارسی در معنای عام آن، این مجله مسیر خود را به سوی ارتقای سطح کیفی و تنوع محتوایی هموارتر ساخت.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی زبان و ادبیات فارسی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف زبان و ادبیات فارسی از جمله ادبیات کلاسیک، ادبیات معاصر، دستور زبان فارسی، صرف و نحو، صرف و نحو، نقد ادبی، فیلولوژی، گویش شناسی و زبان شناسی رایانه ای فراهم می کند.
- ترویج نظریه های نوین نقد ادبی: گویی دریچه ای به سوی دنیای نوین نقد ادبی گشوده می شود، چرا که مجله زبان و ادبیات فارسی با انتشار مقالاتی در زمینه ی نظریه های نوین نقد ادبی، به غنای مباحث ادبی و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند و افق های تازه ای پیش روی آنان می گستراند.
- معرفی دستاوردهای پژوهشی: این مجله با انتشار مقالاتی از اساتید و پژوهشگران برجسته ی رشته ی زبان و ادبیات فارسی، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشته ی زبان و ادبیات فارسی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله زبان و ادبیات فارسی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
مخاطبانی فرهیخته:
مجله زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی زبان و ادبیات فارسی، از جمله اساتید، پژوهشگران و دانشجویان این رشته منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله زبان و ادبیات فارسی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف زبان و ادبیات فارسی، نقد و بررسی کتاب، معرفی دستاوردهای پژوهشی، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئتی فرهیخته و داوری دقیق:
هیئت تحریریه ی مجله زبان و ادبیات فارسی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی زبان و ادبیات فارسی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند تا کیفیتی درخشان در این مجله متبلور شود.
4- مجله نامه فرهنگ: تریبونی برای پاسداشت زبان و ادب فارسی
زبان فارسی، به عنوان یکی از کهن ترین و پربارترین زبان های جهان، همواره مورد توجه و اهتمام پژوهشگران و ادیبان بوده است. در این میان، فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان متولی صیانت و اعتلای این گنجینه ی گرانبها، نقشی محوری ایفا می کند. “مجله نامه فرهنگ” به عنوان تریبونی برای انعکاس فعالیت ها و دستاوردهای این نهاد فرهیخته، گامی ارزشمند در جهت ترویج فرهنگ و ادب فارسی و ارتقای سطح دانش مخاطبان برداشته است.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله نامه فرهنگ در سال 1380 به همت فرهنگستان زبان و ادب فارسی و با هدف انعکاس فعالیت ها و دستاوردهای این نهاد در حوزه ی زبان و ادب فارسی منتشر شد. این مجله در طول حیات خود، فراز و نشیب های متعددی را پشت سر گذاشته و با عناوین مختلفی از جمله “نامه فرهنگستان” و “نامه فرهنگ” به چاپ رسیده است.
اهداف و رویکرد:
مجله نامه فرهنگ با اهداف زیر منتشر می شود:
- انعکاس فعالیت ها و دستاوردهای فرهنگستان زبان و ادب فارسی: این مجله فضایی را برای انعکاس فعالیت ها و دستاوردهای فرهنگستان در حوزه های مختلف از جمله تدوین و انتشار لغت نامه ها، اصطلاح نامه ها، دستور زبان، نگارش، ویرایش، پژوهش های ادبی و زبانی و برگزاری همایش ها و نشست های علمی فراهم می کند.
- ترویج فرهنگ و ادب فارسی: مجله نامه فرهنگ با انتشار مقالاتی در زمینه های مختلف زبان و ادبیات فارسی، به ترویج فرهنگ و ادب این مرز و بوم و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان اساتید، پژوهشگران و ادیبان در حوزه ی زبان و ادب فارسی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله نامه فرهنگ با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند.
- معرفی دستاوردهای پژوهشی: این مجله با انتشار مقالاتی از پژوهشگران برجسته ی حوزه ی زبان و ادب فارسی، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
مخاطبان:
مجله نامه فرهنگ برای مخاطبان عام و تخصصی در حوزه ی زبان و ادب فارسی، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان، ادیبان و علاقه مندان به فرهنگ و ادب فارسی منتشر می شود.
ساختار و محتوا:
مجله نامه فرهنگ به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف زبان و ادبیات فارسی، نقد و بررسی کتاب، معرفی دستاوردهای پژوهشی، گزارش رویدادهای علمی، اخبار مرتبط با حوزه ی زبان و ادب فارسی و همچنین گفتگو با اساتید و پژوهشگران برجسته ی این حوزه به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله نامه فرهنگ از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی زبان و ادبیات فارسی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
نحوه ی ارسال مقاله:
نویسندگان محترم می توانند مقالات خود را در قالب فایل word به آدرس پست الکترونیکی https://apll.ir/ ارسال نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای نویسندگان و شرایط پذیرش مقاله، می توانید به وب سایت مجله نامه فرهنگ به نشانی https://apll.ir/ مراجعه نمایید.
نقش مجله در پاسداشت زبان و ادب فارسی:
مجله نامه فرهنگ با انعکاس فعالیت ها و دستاوردهای فرهنگستان زبان و ادب فارسی و همچنین انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف زبان و ادبیات فارسی، نقشی ارزشمند در پاسداشت و اعتلای این گنجینه ی گرانبها ایفا می کند. این مجله با ترویج فرهنگ و ادب فارسی و ایجاد بستری برای گفتگوی علمی، به غنای و پویایی مباحث علمی در این حوزه کمک می کند.
5- مجله ایران شناسی: سفری به ژرفای تاریخ و فرهنگ ایران زمین
ایران، سرزمینی کهن با تاریخی پرفراز و نشیب و فرهنگی غنی و پربار، همواره مورد توجه پژوهشگران و اندیشمندان بوده است. موسسه ایران شناسی و مطالعات فرهنگی دانشگاه تهران به عنوان یکی از مراکز پیشرو در حوزه ی ایران شناسی، در راستای معرفی و ترویج فرهنگ و تاریخ ایران زمین، اقدام به انتشار “مجله ایران شناسی” نموده است. این مجله به مثابه ی گنجینه ای از دانش و پژوهش، دریچه ای نو به سوی تاریخ، فرهنگ، هنر، ادبیات و تمدن ایران می گشاید و خوانندگان را به سفری در اعماق این گنجینه ی گرانبها رهنمون می سازد.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله ایران شناسی در سال 1336 با نام “نامه ایران باستان” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1354، با تغییر نام به “مجله ایران شناسی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ایران شناسی تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، این مجله با انتشار مقالاتی از برجسته ترین ایران شناسان ایرانی و خارجی، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و آگاهی مخاطبان ایفا کرده است.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله ایران شناسی با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی ایران شناسی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ایران شناسی از جمله تاریخ، باستان شناسی، زبان شناسی، مردم شناسی، هنر، ادبیات، فلسفه و ادیان فراهم می کند.
- ترویج دستاوردهای پژوهشی: مجله ایران شناسی با انتشار مقالاتی از پژوهشگران برجسته ی حوزه ی ایران شناسی، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان ایران شناسان، پژوهشگران و دانشجویان، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله ایران شناسی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
- معرفی آثار و اسناد تاریخی: این مجله با انتشار مقالاتی در زمینه ی معرفی آثار و اسناد تاریخی ایران، به حفظ و نگهداری از این میراث گرانبها و انتقال آن به نسل های آینده کمک می کند.
مخاطبانی فرهیخته:
مجله ایران شناسی برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی ایران شناسی، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به تاریخ و فرهنگ ایران منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله ایران شناسی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ایران شناسی، معرفی آثار و اسناد تاریخی، نقد و بررسی کتاب، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله ایران شناسی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته های مختلف ایران شناسی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
نحوه ی ارسال مقاله:
نویسندگان محترم می توانند مقالات خود را در قالب فایل word به آدرس پست الکترونیکی https://jis.ut.ac.ir/journal/about?lang=en ارسال نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد راهنمای نویسندگان و شرایط پذیرش مقاله، می توانید به وب سایت مجله ایران شناسی به نشانی https://jis.ut.ac.ir/journal/about?lang=en مراجعه نمایید.
نقش مجله در اعتلای ایران شناسی:
مجله ایران شناسی با انتشار مقالات علمی و پژوهشی از برجسته ترین ایران شناسان ایرانی و خارجی، نقشی ارزشمند در اعتلای این حوزه ی علمی ایفا کرده است. این مجله با ترویج دستاوردهای پژوهشی، ایجاد بستری برای گفتگوی علمی و معرفی آثار و اسناد تاریخی، به غنای و پویایی مباحث علمی در حوزه ی ایران شناسی کمک می کند.
6- مجله ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران: پنجره ای به سوی ادبیات جهان
در دنیای پهناور ادبیات، مطالعه ی تطبیقی آثار ادبی ملل مختلف، دریچه ای نو به سوی درک عمیق تر فرهنگ ها و زبان ها می گشاید و افق های تازه ای پیش روی مخاطبان قرار می دهد. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران به عنوان یکی از قطب های علمی و فرهنگی ایران، همواره در جهت اعتلای این عرصه ی پربار گام برداشته و با انتشار “مجله ادبیات تطبیقی” گامی بلند در جهت ارتقای سطح دانش و بصیرت مخاطبان برداشته است. این مجله به مثابه ی تریبونی برای تبادل آراء و اندیشه های منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران ادبیات تطبیقی، نقشی ارزشمند در غنای بخشیدن به ادبیات علمی کشور ایفا می کند و گویی پلی میان ادبیات ایران و جهان می سازد.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران در سال 1389 با نام “جستارنامه ادبیات تطبیقی (فارسی- انگلیسی)” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1395، با تغییر نام به “مطالعات ادبیات تطبیقی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ادبیات تطبیقی تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، این مجله با انتشار مقالاتی از برجسته ترین منتقدان و پژوهشگران ادبیات تطبیقی ایرانی و خارجی، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و آگاهی مخاطبان ایفا کرده است.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی ادبیات تطبیقی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات تطبیقی از جمله بررسی روابط متنی و بینامتنی، تاثیر و تاثر ادبی، مقایسه ی سبک ها و ژانرها، مطالعات ترجمه، مطالعات فرهنگی و ادبی و نقد ادبی تطبیقی فراهم می کند.
- ترویج نظریه های نوین نقد ادبی تطبیقی: گویی دریچه ای به سوی دنیای نوین نقد ادبی تطبیقی گشوده می شود، چرا که مجله ادبیات تطبیقی با انتشار مقالاتی در زمینه ی نظریه های نوین نقد ادبی تطبیقی، به غنای مباحث ادبی و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند و افق های تازه ای پیش روی آنان می گستراند.
- معرفی دستاوردهای پژوهشی: این مجله با انتشار مقالاتی از پژوهشگران برجسته ی حوزه ی ادبیات تطبیقی، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران ادبیات تطبیقی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله ادبیات تطبیقی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
مخاطبانی فرهیخته:
مجله ادبیات تطبیقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی ادبیات تطبیقی، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به ادبیات ایران و جهان منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله ادبیات تطبیقی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات تطبیقی، نقد و بررسی کتاب، معرفی دستاوردهای پژوهشی، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله ادبیات تطبیقی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی ادبیات فارسی و ادبیات زبان های خارجی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
7- مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی دانشگاه قم: سفری به ژرفای ادبیات عرفانی و تعلیمی ایران
ادبیات عرفانی و تعلیمی، گنجینه ای گرانبها از آموزه های اخلاقی، فلسفی و عرفانی است که در قالب شعر، داستان و نثر به مخاطبان ارائه می شود. دانشگاه قم به عنوان یکی از مراکز برجسته ی علمی و فرهنگی در حوزه ی علوم اسلامی، در راستای معرفی و ترویج این گنجینه ی گرانبها، اقدام به انتشار “مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی” نموده است. این مجله به مثابه ی دریچه ای نو به سوی این عرصه ی پربار، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان را به سفری در اعماق این ادبیات غنی رهنمون می سازد.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی در سال 1388 با نام “پژوهشنامه ادبیات عرفانی” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1395، با تغییر نام به “پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ادبیات عرفانی و تعلیمی تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، این مجله با انتشار مقالاتی از برجسته ترین پژوهشگران این حوزه، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و آگاهی مخاطبان ایفا کرده است.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی ادبیات عرفانی و تعلیمی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات عرفانی و تعلیمی از جمله بررسی متون عرفانی و تعلیمی، معرفی شاعران و نویسندگان عارف و معلم، تبیین مفاهیم عرفانی و تعلیمی در ادبیات، مطالعات تطبیقی ادبیات عرفانی و تعلیمی و نقد و بررسی آثار ادبی عرفانی و تعلیمی فراهم می کند.
- ترویج آموزه های اخلاقی، فلسفی و عرفانی: مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی با انتشار مقالاتی در زمینه ی تبیین آموزه های اخلاقی، فلسفی و عرفانی در قالب ادبیات، به ارتقای سطح آگاهی مخاطبان و ترویج ارزش های والای انسانی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان پژوهشگران و دانشجویان ادبیات عرفانی و تعلیمی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
- معرفی آثار و اندیشه های بزرگان: این مجله با انتشار مقالاتی در زمینه ی معرفی آثار و اندیشه های بزرگان ادبیات عرفانی و تعلیمی، به حفظ و نگهداری از این میراث گرانبها و انتقال آن به نسل های آینده کمک می کند.
مخاطبانی فرهیخته:
مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی ادبیات عرفانی و تعلیمی، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به ادبیات عرفانی و تعلیمی منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات عرفانی و تعلیمی، نقد و بررسی کتاب، معرفی آثار و اندیشه های بزرگان، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله پژوهشنامه ادبیات عرفانی و تعلیمی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی ادبیات فارسی و علوم اسلامی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
8- مجله پژوهش های ادبی دانشگاه اصفهان: گنجینه ای از دانش در پهنه ی ادبیات فارسی
در گستره ی پهناور و پربار زبان و ادبیات فارسی، همواره پژوهشگران و ادیبان در پی کشف گهرهای ناگفته و ژرفکاوی در لایه های پنهان این گنجینه ی گرانبها بوده اند. دانشگاه اصفهان، به عنوان یکی از قطب های علمی و فرهنگی ایران، در این راستا پیشگام بوده و با انتشار “مجله پژوهش های ادبی” گامی بلند در جهت اعتلای این عرصه ی پربار برداشته است. این مجله به مثابه ی تریبونی برای تبادل آراء و اندیشه های اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشته ی ادبیات فارسی، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و بصیرت مخاطبان ایفا می کند و دریچه ای نو به سوی ظرافت ها و زیبایی های این میراث گرانبها می گشاید.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله پژوهش های ادبی دانشگاه اصفهان در سال 1354 با نام “نامه دانشکده ادبیات” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1377، با تغییر نام به “مجله دانشکده ادبیات و علوم انسانی” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ادبیات و علوم انسانی تبدیل شد. در سال 1380، گامی دیگر برداشته شد و با اتخاذ عنوان “مجله پژوهش های ادبی” و تمرکز بر ادبیات فارسی در معنای عام آن، این مجله مسیر خود را به سوی ارتقای سطح کیفی و تنوع محتوایی هموارتر ساخت.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله پژوهش های ادبی دانشگاه اصفهان با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی ادبیات فارسی: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات فارسی از جمله ادبیات کلاسیک، ادبیات معاصر، دستور زبان فارسی، صرف و نحو، صرف و نحو، نقد ادبی، فیلولوژی، گویش شناسی و زبان شناسی رایانه ای فراهم می کند.
- ترویج نظریه های نوین نقد ادبی: گویی دریچه ای به سوی دنیای نوین نقد ادبی گشوده می شود، چرا که مجله پژوهش های ادبی با انتشار مقالاتی در زمینه ی نظریه های نوین نقد ادبی، به غنای مباحث ادبی و ارتقای سطح دانش مخاطبان کمک می کند و افق های تازه ای پیش روی آنان می گستراند.
- معرفی دستاوردهای پژوهشی: این مجله با انتشار مقالاتی از اساتید و پژوهشگران برجسته ی رشته ی ادبیات فارسی، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان اساتید، پژوهشگران و دانشجویان رشته ی ادبیات فارسی، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله پژوهش های ادبی با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
مخاطبان فرهیخته:
مجله پژوهش های ادبی دانشگاه اصفهان برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی ادبیات فارسی، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به ادبیات فارسی منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله پژوهش های ادبی به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات فارسی، نقد و بررسی کتاب، معرفی دستاوردهای پژوهشی، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئتی فرهیخته و داوری دقیق:
هیئت تحریریه ی مجله پژوهش های ادبی از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی ادبیات فارسی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند تا کیفیتی درخشان در این مجله متبلور شود.
9- مجله مطالعات ادبیات معاصر دانشگاه خوارزمی: سفری به دنیای پررمز و راز ادبیات معاصر ایران
ادبیات معاصر ایران، گنجینه ای از داستان ها، شعرها و نمایشنامه هایی است که در دوران معاصر خلق شده اند و بازتابی از تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی این سرزمین هستند. دانشگاه خوارزمی به عنوان یکی از مراکز برجسته ی علمی و فرهنگی ایران، در راستای معرفی و بررسی این گنجینه ی گرانبها، اقدام به انتشار “مجله مطالعات ادبیات معاصر” نموده است. این مجله به مثابه ی دریچه ای نو به سوی این عرصه ی پربار، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان را به سفری در اعماق این ادبیات غنی رهنمون می سازد.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله مطالعات ادبیات معاصر دانشگاه خوارزمی در سال 1388 با نام “پژوهشنامه ادبیات معاصر” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1394، با تغییر نام به “مجله مطالعات ادبیات معاصر” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله به عرصه ای تخصصی برای پژوهش در حوزه ی ادبیات معاصر ایران تبدیل شد. از آن زمان تاکنون، این مجله با انتشار مقالاتی از برجسته ترین پژوهشگران این حوزه، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح دانش و آگاهی مخاطبان ایفا کرده است.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله مطالعات ادبیات معاصر دانشگاه خوارزمی با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انتشار مقالات علمی و پژوهشی در حوزه ی ادبیات معاصر ایران: این مجله فضایی را برای انتشار مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات معاصر ایران از جمله شعر، داستان، نمایشنامه، نقد ادبی، مطالعات فرهنگی و ادبی و تاریخ ادبیات معاصر فراهم می کند.
- ترویج دستاوردهای پژوهشی: مجله مطالعات ادبیات معاصر با انتشار مقالاتی از پژوهشگران برجسته ی حوزه ی ادبیات معاصر ایران، به معرفی دستاوردهای پژوهشی در این حوزه و ارتقای جایگاه علمی آن در سطح ملی و بین المللی کمک می کند.
- ایجاد بستری برای گفتگوی علمی: تبادل نظر میان پژوهشگران و دانشجویان ادبیات معاصر ایران، همواره امری ضروری برای پویایی و غنای مباحث علمی بوده است. مجله مطالعات ادبیات معاصر با فراهم آوردن فضایی برای این گفتگو، نقشی ارزشمند در این زمینه ایفا می کند و گویی پلی میان اندیشه ها می سازد.
- معرفی نویسندگان و آثار برجسته: این مجله با انتشار مقالاتی در زمینه ی معرفی نویسندگان و آثار برجسته ی ادبیات معاصر ایران، به شناسایی و معرفی این گنجینه ی گرانبها به مخاطبان کمک می کند.
مخاطبان فرهیخته:
مجله مطالعات ادبیات معاصر دانشگاه خوارزمی برای مخاطبان تخصصی در حوزه ی ادبیات معاصر ایران، از جمله اساتید، پژوهشگران، دانشجویان و علاقه مندان به ادبیات معاصر ایران منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله مطالعات ادبیات معاصر به صورت فصلنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، مقالات علمی و پژوهشی در زمینه های مختلف ادبیات معاصر ایران، نقد و بررسی کتاب، معرفی نویسندگان و آثار برجسته، گزارش رویدادهای علمی و اخبار مرتبط با این حوزه به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله مطالعات ادبیات معاصر از اساتید برجسته ی دانشگاه های مختلف کشور در رشته ی ادبیات فارسی تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
نقش مجله در اعتلای ادبیات معاصر ایران:
مجله مطالعات ادبیات معاصر دانشگاه خوارزمی با انتشار مقالات علمی و پژوهشی از برجسته ترین پژوهشگران ادبیات معاصر ایران، نقشی ارزشمند در اعتلای این حوزه ی علمی ایفا کرده است. این مجله با ترویج دستاوردهای پژوهشی، ایجاد بستری برای گفتگوی علمی و معرفی نویسندگان و آثار برجسته، به غنای و پویایی مباحث علمی در حوزه ی ادبیات معاصر ایران کمک می کند.
10- مجله نقد و بررسی کتاب: راهنمای روشن در دنیای پرفراز و نشیب کتاب ها
در دنیای پهناور کتاب، انتخاب کتابی مناسب و همسو با علایق و نیازهایمان می تواند چالش برانگیز باشد. “مجله نقد و بررسی کتاب” خانه کتاب ایران به مثابه ی راهنمایی روشن در این مسیر، با معرفی و نقد تخصصی کتاب ها در زمینه های مختلف، به مخاطبان در انتخابی آگاهانه یاری می رساند. این مجله با نگاهی موشکافانه و علمی به عرصه ی کتاب، پلی میان نویسندگان، منتقدان و خوانندگان فرهیخته می سازد و دریچه ای نو به سوی درک عمیق تر آثار ادبی و علمی می گشاید.
تاریخچه ای در گذر زمان:
مجله نقد و بررسی کتاب در سال 1377 با نام “نقد کتاب” به عرصه ی مطبوعات پا گذاشت. در سال 1381، با تغییر نام به “مجله نقد و بررسی کتاب” و دگرگونی در رویکرد و محتوا، این مجله مسیر خود را به سوی نقدی تخصصی و علمی از آثار مکتوب در زمینه های مختلف هموار ساخت. از آن زمان تاکنون، این مجله با انتشار نقدها و بررسی های عمیق از سوی برجسته ترین منتقدان و صاحب نظران، نقشی ارزشمند در ارتقای سطح آگاهی و ذوق ادبی مخاطبان ایفا کرده است.
اهداف و رسالت هایی والا:
مجله نقد و بررسی کتاب با اهدافی والا منتشر می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه نقدی تخصصی و علمی از کتاب ها: این مجله با انتشار نقدها و بررسی هایی عمیق و عالمانه از سوی منتقدان برجسته، به خوانندگان در درک عمیق تر و دقیق تر محتوای کتاب ها کمک می کند و افق های تازه ای پیش روی آنان می گستراند.
- معرفی کتاب های جدید و ارزشمند: مجله نقد و بررسی کتاب با معرفی کتاب های جدید و ارزشمند در زمینه های مختلف، به خوانندگان در انتخابی آگاهانه یاری می رساند و گامی در جهت ارتقای سطح مطالعه در جامعه بر می دارد.
- حمایت از نویسندگان و ناشران: این مجله با نقد منصفانه و سازنده ی آثار، به نویسندگان و ناشران در جهت ارتقای کیفیت آثارشان کمک می کند و زمینه را برای رشد و بالندگی هرچه بیشتر ادبیات و نشر ایران فراهم می سازد.
- ایجاد فضایی برای گفتگوی فرهنگی: مجله نقد و بررسی کتاب با انتشار نقدها و بررسی های مختلف از یک کتاب، فضایی را برای گفتگوی فرهنگی و تبادل نظر میان منتقدان و خوانندگان فراهم می کند و به غنای هرچه بیشتر این عرصه ی پربار کمک می کند.
مخاطبان فرهیخته:
مجله نقد و بررسی کتاب به طور ویژه برای مخاطبان فرهیخته و علاقه مندان به کتاب در زمینه های مختلف از جمله نویسندگان، منتقدان، پژوهشگران، دانشجویان و کتابخوانان حرفه ای منتشر می شود.
ساختاری منظم و محتوایی غنی:
مجله نقد و بررسی کتاب به صورت دوماهنامه منتشر می شود و در هر شماره ی آن، به نقد و بررسی تخصصی کتاب های جدید در زمینه های مختلف از جمله ادبیات، تاریخ، فلسفه، علوم اجتماعی، علوم پایه و فنی مهندسی پرداخته می شود. همچنین در این مجله، مقالاتی در زمینه ی نقد ادبی، مصاحبه با نویسندگان و منتقدان، معرفی نویسندگان برجسته و اخبار حوزه ی کتاب به چشم می خورد.
هیئت تحریریه و داوری:
هیئت تحریریه ی مجله نقد و بررسی کتاب از اساتید برجسته ی دانشگاه ها و منتقدان صاحب نام در زمینه های مختلف تشکیل شده است. مقالات ارسالی به این مجله توسط داوران متخصص به صورت دقیق و علمی بررسی می شوند و در صورت دارا بودن شرایط لازم، برای چاپ پذیرفته می شوند.
نقش مجله در ارتقای فرهنگ کتابخوانی:
مجله نقد و بررسی کتاب با ارائه نقدی تخصصی و علمی از کتاب ها، معرفی کتاب های جدید و ارزشمند، حمایت از نویسندگان و ناشران و ایجاد فضایی برای گفتگوی ایجاد کرده است.
پرسش و پاسخ درباره عبارت “لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات”
پرسش 1: لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات چیست؟
پاسخ:
این لیست شامل مجلاتی است که در زمینه ادبیات و زبانشناسی فعالیت دارند و توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان مجلات معتبر علمی-پژوهشی تأیید شدهاند. این مجلات معمولاً به چاپ مقالات علمی در حوزههای مختلف ادبیات فارسی، ادبیات تطبیقی، زبانشناسی و دیگر شاخههای مرتبط میپردازند.
پرسش 2: چگونه میتوان به لیست مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات دسترسی پیدا کرد؟
پاسخ:
برای دسترسی به لیست این مجلات، میتوانید از منابع زیر استفاده کنید:
- سامانه جامع نشریات علمی ایران (journals.msrt.ir)
- وبسایتهای دانشگاههای معتبر
- پایگاههایی مانند ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام)
پرسش 3: ویژگیهای مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات چیست؟
پاسخ:
این مجلات دارای ویژگیهای زیر هستند:
- داوری دقیق و علمی مقالات
- انتشار مقالات تخصصی در زمینههای مختلف ادبیات
- نمایهشده در پایگاههای معتبر مانند ISC و Google Scholar
- انتشار منظم (معمولاً فصلنامه یا دوماهنامه)
پرسش 4: آیا این مجلات به زبان فارسی هستند؟
پاسخ:
بیشتر مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات به زبان فارسی منتشر میشوند، اما برخی از آنها مقالات انگلیسی یا عربی نیز چاپ میکنند، بهویژه در حوزههایی مانند ادبیات تطبیقی.
پرسش 5: آیا مجلات علمی پژوهشی رشته ادبیات رایگان هستند؟
پاسخ:
برخی از این مجلات رایگان هستند و هزینهای بابت چاپ مقاله دریافت نمیکنند، اما برخی دیگر هزینههایی مانند داوری یا چاپ را از نویسندگان دریافت میکنند.
پرسش 6: موضوعات رایج در این مجلات کداماند؟
پاسخ:
موضوعات رایج شامل:
- نقد و تحلیل متون ادبی
- ادبیات تطبیقی
- زبانشناسی و تحلیل گفتمان
- سبکشناسی
- مطالعات ادبیات کلاسیک و معاصر
- نظریههای ادبی
پرسش 7: چگونه میتوان مقالهای برای این مجلات ارسال کرد؟
پاسخ:
برای ارسال مقاله:
- به وبسایت رسمی مجله مورد نظر مراجعه کنید.
- بخش راهنمای نویسندگان را مطالعه کنید.
- مقاله را طبق فرمت مورد نظر آماده کرده و از طریق سامانه الکترونیکی ارسال کنید.
پرسش 8: آیا لیست این مجلات بهروز میشود؟
پاسخ:
بله، وزارت علوم بهطور دورهای لیست مجلات مورد تأیید را بهروز میکند. این تغییرات شامل اضافه شدن مجلات جدید و حذف مجلاتی است که استانداردهای علمی را رعایت نمیکنند.
پرسش 9: آیا مجلات بینالمللی نیز در این لیست قرار دارند؟
پاسخ:
بله، برخی از مجلات بینالمللی مرتبط با رشته ادبیات که توسط وزارت علوم تأیید شدهاند، ممکن است در این لیست قرار داشته باشند.
پرسش 10: چرا انتشار مقاله در این مجلات مهم است؟
پاسخ:
انتشار مقاله در مجلات علمی پژوهشی باعث:
- ارتقای رزومه علمی
- اعتبار بیشتر در جوامع علمی
- دریافت امتیازات پژوهشی برای ارتقای شغلی یا تحصیلی
میشود.