چگونه یک بیانیه رساله یا تز تاثیرگذار بنویسیم؟
بیانیه رساله یا تز، گزاره ای مختصر و دقیق است که موضوع اصلی تحقیق شما را در مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد خلاصه می کند. این بیانیه باید به گونه ای نوشته شود که خواننده را مجذوب خود کند و اهمیت و نوآوری تحقیق شما را به وضوح نشان دهد.
در این مقاله، به ارائه ی راهنمایی جامع در خصوص نوشتن یک بیانیه رساله یا تز تاثیرگذار می پردازیم.
عناصر کلیدی یک بیانیه رساله یا تز:
موضوع: بیانیه رساله یا تز شما باید موضوع تحقیق شما را به طور واضح و مشخص بیان کند. از اصطلاحات تخصصی و پیچیده خودداری کنید و موضوع را به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان غیرمتخصص توضیح دهید.
مشکل: بیانیه رساله یا تز شما باید به مشکلی که در حال تحقیق در مورد آن هستید اشاره کند. این مشکل باید به اندازه کافی مهم و قابل توجه باشد تا انجام تحقیق در مورد آن را توجیه کند.
اهمیت: بیانیه رساله یا تز شما باید اهمیت تحقیق شما را به وضوح نشان دهد. شما باید توضیح دهید که چرا تحقیق شما برای حل مشکل مورد نظر و یا ارتقای دانش در زمینه ی مورد مطالعه تان مهم است.
نوآوری: بیانیه رساله یا تز شما باید نوآوری تحقیق شما را به وضوح نشان دهد. شما باید توضیح دهید که تحقیق شما چه چیزی را به دانش موجود در زمینه ی مورد مطالعه تان اضافه می کند یا چگونه مشکل مورد نظر را به روشی جدید حل می کند.
قابل اجرا: بیانیه رساله یا تز شما باید قابل اجرا بودن تحقیق شما را نشان دهد. شما باید مطمئن شوید که منابع و امکانات لازم برای انجام تحقیق خود را در اختیار دارید.
ساختار بیانیه رساله یا تز:
جمله ی آغازین: جمله ی آغازین بیانیه رساله یا تز شما باید جذاب و توجه برانگیز باشد و خواننده را به ادامه ی مطالعه ترغیب کند.
بیان مساله: در این بخش باید مشکل مورد نظر خود را به طور واضح و مختصر توضیح دهید.
اهمیت مساله: در این بخش باید اهمیت حل مشکل مورد نظر را به وضوح بیان کنید.
بیان نوآوری: در این بخش باید توضیح دهید که تحقیق شما چه چیزی را به دانش موجود در زمینه ی مورد مطالعه تان اضافه می کند یا چگونه مشکل مورد نظر را به روشی جدید حل می کند.
جمله ی پایانی: جمله ی پایانی بیانیه رساله یا تز شما باید جمع بندی موضوع، مشکل، اهمیت، نوآوری و قابل اجرا بودن تحقیق شما باشد.
نکاتی برای نوشتن یک بیانیه رساله یا تز تاثیرگذار:
از زبانی ساده و قابل فهم استفاده کنید. از به کار بردن اصطلاحات تخصصی و پیچیده خودداری کنید و موضوع را به زبانی ساده و قابل فهم برای مخاطبان غیرمتخصص توضیح دهید.
بیانیه خود را مختصر و مفید نگه دارید. بیانیه رساله یا تز شما نباید بیش از چند جمله باشد.
از جملات قوی و تاثیرگذار استفاده کنید. از افعال قدرتمند و تصاویری واضح و گویا در نوشتن بیانیه خود استفاده کنید.
رساله یا تز تاثیرگذار
بیانیه پایاننامه تعیین کننده هدف اصلی مقاله است و می تواند منعکس کننده نظر و عقیده نویسنده باشد. نگارش صحیح بیانیه رسالهیاتز در شکل گیری و آموزش انجام پایاننامه ارشد تاثیرگذار است و موجب کنترل بیشتر بر روی موضوع پایاننامه می شود.
انتخاب موضوع
برای نگارش بیانیه رسالهیاتز باید موضوع پایاننامه به درستی مشخص باشد. بدون انتخاب موضوع چگونه می توان بیانیه رسالهیاتز موفقی نوشت؟ در نظر داشته باشید که قصد دارید برای این موضوع چه کاری آموزش انجام دهید. دقیقا این نقطه شروعی است برای نوشتن بیانیه رسالهیاتز تاثیرگذار.
خاص بودن
موضوعات خاص تاثیرگذار تر می باشند. انتخاب موضوعات تکراری و بدون ایده ای جدید، بدون هیچ تردیدی پذیرفته نمی شوند. بیانیه رسالهیاتز جمله ای استثنایی است در مورد موضوعی خاص که قصد آموزش انجامش را دارید. چه چیز موجب تفاوت این کار با موارد دیگر است؟
قابل بحث بودن
بیانیه رسالهیاتز باید بتواند بحث برانگیز باشد. چالش ایجاد کنید و اذهان را در گیر کنید. با تفکر بر نکات کلیدی می توانید بر امکان بحث و گسترش موضوع مانور دهید.
طرح کلی پایاننامه
اساس بیانیه رسالهیاتز، بیان طرحی کلی و روشن از هر مقاله و پایاننامه ای است. در این بیانیه باید نشان دهید که انتظار چه چیزی را دارید. اگر لازم است بازبینی کرده و طرح کلی را بر اساس قابل بحث بودن دوباره بنویسید.
بهینه سازی و اصلاح
کار نگارش بیانیه رسالهیاتز هنوز به اتمام نرسیده است. این متنی کوتاه است که باید شامل موضوع و قابل درک باشد.جملات اضافی را حذف کرده و از جملاتی تاثیرگذار استفاده کنید.
در واقع باید در ابتدای هر مقاله هدف خود را ازاین پژوهش در چند جمله کوتاه نشان دهید. تاثیر این جملات در خواننده بیش از سایر قسمت هاست لذا در نگارش آن از افراد دارای صلاحیت ایده بگیرید. پس از خواندن بیانیه پایاننامه، خواننده باید مشتاق خواندن بقیه مطلب باشد در غیر این صورت کار به درستی آموزش انجام نشده است.