نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات: راهنمای جامع نگارش و موضوعات پیشنهادی
نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات، گامی مهم در جهت اتمام تحصیلات تکمیلی و نشاندهندهی تسلط شما بر دانش و مهارتهای تخصصی در این حوزه است. در این راهنمای جامع، به بررسی نکات کلیدی در خصوص نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات و ارائه رهنمودهایی برای انتخاب موضوع مناسب میپردازیم.
مراحل نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات:
انتخاب موضوع: انتخاب موضوعی که به آن علاقه دارید و در آن تخصص دارید، از اهمیت بالایی برخوردار است. موضوع انتخابی شما باید از چارچوب و انسجام کافی برخوردار باشد و امکان انجام تحقیقات و مطالعات لازم را فراهم کند. برای انتخاب موضوع مناسب، میتوانید از منابع مختلفی مانند کتب ادبی، مقالات علمی، اساتید راهنما و مشاوران تحصیلی استفاده کنید.
بررسی منابع و مطالعات پیشین: قبل از شروع به نگارش، به طور کامل منابع و مطالعات پیشین مرتبط با موضوع تحقیق را بررسی کنید. این کار به شما کمک میکند تا از دانش موجود در زمینه تحقیق خود آگاه شوید و از تکرار مطالب پرهیز کنید. برای یافتن منابع معتبر، میتوانید از پایگاههای اطلاعاتی علمی مانند نورمگز، سیویلیکا، ایرانداک و همچنین کتابخانههای دانشگاهی استفاده کنید.
طرح تحقیق: پس از انتخاب موضوع و بررسی منابع، طرح تحقیق خود را تدوین کنید. طرح تحقیق شامل عنوان تحقیق، مقدمه، بیان مساله، سوالات پژوهشی، اهداف تحقیق، روش تحقیق، چارچوب نظری و فهرست منابع است. طرح تحقیق به شما کمک میکند تا مسیر تحقیق خود را به طور منظم و هدفمند طی کنید.
جمعآوری اطلاعات: با توجه به روش تحقیق انتخاب شده، اطلاعات مورد نیاز خود را جمعآوری کنید. این اطلاعات میتواند شامل کتابها، مقالات علمی، اشعار، متون ادبی، منابع تاریخی و فرهنگی و همچنین مصاحبهها و پرسشنامهها باشد.
تجزیه و تحلیل اطلاعات: اطلاعات جمعآوری شده را به طور دقیق و منظم تجزیه و تحلیل کنید. برای این کار میتوانید از روشهای مختلف مانند تحلیل محتوای کیفی، تحلیل آماری، نقد و بررسی متون و همچنین نظریات و دیدگاههای صاحبنظران در حوزه ادبیات استفاده کنید.
نگارش پایان نامه: پس از تجزیه و تحلیل اطلاعات، نوبت به نگارش پایان نامه میرسد. در نگارش پایان نامه باید به نکاتی مانند وضوح و انسجام مطالب، رعایت قواعد نگارشی، استفاده از منابع معتبر و استناددهی دقیق توجه کنید. از ساختار و فرمت مناسب برای نگارش پایان نامه استفاده کنید و به طور مرتب آن را ویرایش و بازبینی کنید تا از عدم وجود غلط املایی و نگارشی اطمینان حاصل کنید.
نکات کلیدی در نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات:
- تسلط بر ادبیات فارسی: برای نگارش یک پایان نامه قوی در رشته ادبیات، لازم است که بر ادبیات فارسی، اعم از شعر، نثر، تاریخ ادبیات، مکاتب ادبی و نظریههای ادبی، تسلط کافی داشته باشید.
- مهارتهای پژوهشی: داشتن مهارتهای پژوهشی مانند جستجوی اطلاعات، فیشبرداری، تجزیه و تحلیل اطلاعات و نگارش علمی از الزامات نگارش پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات است.
- آشنایی با روشهای تحقیق: در رشته ادبیات از روشهای تحقیق مختلفی مانند تحقیق تاریخی، تحقیق تحلیلی، تحقیق تطبیقی و تحقیق کیفی استفاده میشود. آشنایی با این روشها به شما کمک میکند تا روش مناسب را برای تحقیق خود انتخاب کنید.
- توانایی نقد و بررسی: در پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات، شما باید بتوانید آثار ادبی را به طور دقیق و علمی نقد و بررسی کنید و نظرات و دیدگاههای خود را به طور مستدل ارائه دهید.
موضوعات پیشنهادی برای پایان نامه کارشناسی ارشد ادبیات:
- بررسی سبک و زبان شاعران و نویسندگان:
- سبک خراسانی در شعر فارسی
- سبک عراقی در شعر فارسی
- سبک هندی در شعر فارسی
- زبان داستانی در آثار جمال مقدم
- زبان تمثیلی در مثنوی معنوی مولانا
- بررسی مضامین و مفاهیم در آثار ادبی:
- مفهوم عشق در غزلیات حافظ
- مفهوم مرگ در شعر شهریار
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد ادبیات موردی است که اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی به دنبال آن بوده تا بتوانند در راستای نوشتن پایاننامه خود از آن بهره ببرند. از طرفی بسیاری از دانشجویان به دنبال مورد مشابه با کار آموزش انجام شده توسط خودشان که به صورت کامل و درست تکمیل شده باشد، می گردند تا با قیاس بین آنها کمبودها را جبران نمایند.از طریق مقایسه کار خود با پایاننامه های آموزش انجام شده می توان به دیگر جنبه های تحقیقاتی پیرامون موضوع پایاننامه پی برد.
لازم به ذکر است پایاننامه های قرار گرفته شده در ادامه توسط موسسه هورتاش آموزش انجام نشده و از منایع مختلف جهت استفاده دانشجویان گردآوری شده است.
نمونه پایاننامه ادبیات فارسی
نمونه پایاننامه زبان و ادبیات فارسی 1
موضوع:
تاثیر لغات بیگانه در متون نظم دوره معاصر
چکیده:
زبان یک نهاد اجتماعی است بدین معنی که افراد یک اجتماع به منظور آگاهی از مقاصد و نیّات هم و برای برقراری ارتباط با یکدیگر عناصر آن را بهم پیوند داده اند . در این رساله ابتدا به معرفی زبان و نحوه ی ورود واژه های بیگانه اشاره شده ، سپس در بخش چهارم به نقد و بررسی این واژگان در نظم و نثر فارسی دوره ادبیات بعد از انقلاب پرداخته شده ، و به شیوه ی توصیفی تحلیلی به نگارش درآمده ، در آخر نیز از اطلاعات بدست آمده نتیجه گیری بعمل آمده است .
زیان نوعی نظام ارتباطی است و در هر نظام ارتباطی کمال مطلوب این است که با کمترین هزینه بیشترین اطلاعات انتقال یابد . پدیده ای اجتماعی است که در مسیر زمان دستخوش تحولات می گردد. مهمترین این تحول در بخش واژه های زبان قابل رویت است که با گذشت زمان معنای برخی از واژه ها تغییر می کند و در مسیر این تحّول گاهی واژگان بیگانه نیز از زبان های مختلف دنیا نظیر زبان انگلیسی ،ایتالیایی ، فرانسوی و … به زبان فارسی وارده شده که این واژگان وارداتی باعث می شود اقتدار کهن زبان فارسی در اثر هجوم فرهنگ بیکانگان به ضعف و انحطاط گراییده شود .
عواملی که هجوم واژگان بیگانه به زبان فارسی را سبب می شوند از دو پدیده وامگیری و قرض گیری زبانی است . در همه ی زبان ها عواملی وجود دارند که مانع واژه سازی می شوند ، یکی از آنها وامگیری بسیار گسترده از زبان های مختلف می باشد که این عامل خود می تواند یکی از دلایل ضعف زبان باشد. وامگیری زمانی پیش می آید که یک جامعه ی زبانی با جامعه ی زبانی دیگر رویارو شود که از اعتبار و سیطره فرهنگی برخوردار باشد . در چنین وضعیتی ، اگر وامگیری با چنان وسعتی صورت گیرد که رفته رفته دستگاه واژه سازی زبان مغلوب کارایی خود را از دست بدهد، زبان مغلوب ممکن است در معرض نابودی قرار گیرد.
گاهی این پدیده منجر به مرگ زبان نیز می شود .گاهی برای پر کردن خلأهای واژگانی یک زبان ،از زبان های دیگر واژگانی را قرض گرفته وارد زبان گفتار خود می نمایند که این قرض گیری یک زبان ، از زبان های دیگر را قرض گرفته وارد زبان گفتار خود می نمایند که این قرض گیری زبانی به معنی انتقال بعضی از عناصر زبانی واژگان از یک زبان به زبان دیگر است . و به عبارت دیگر ، هر زبان در صورت لزوم ممکن است بعضی از عناصر زبانی را از سایر زبان ها به عاریه گرفته و در اختیار سخنگویان خود قرار دهد.
زبان نه تنها مهمترین وسیله ی ارتباطی بشر بلکه پایه ی اغلب نهادهای دیگر اجتماعی نیز می بشد .زبان به عنوان امری اجتماعی پیوسته به تبع تحوّلات اجتماعی متناسب با نیازهای جامعه است . زبان آئینه ای است که می تواند ساختار جامعه ی عهد خود را منعکس کند به این دلیل است که مشکلات و مسائل ادوار گذشته و مبهمات مربوط به تاریخ به کمک مکتوبات به جا مانده از زبان روشن و آشکار می شود .
دانلود
نمونه پایاننامه ادبیات 2
موضوع:
چکیده
پژوهش درتاریخ کهن ایران باستان و بازکاوی و سیر و تحقیق دراساطیر و حماسه های به جا مانده درشاهنامه و نیز مطالعه بخش های برجسته تواریخ ،تنش ،تضاد ،چالش و ستیز خاندان های سلطنتی و حکومتی ایران باستان را برای هر پژوهشگری روشن می کند و ستیز و جنگ بر سر قدرت و فرمانروایی را در خاندانهای حکومتگر که گاه منجر به کنار گذاشتن عواطف انسانی و عدم ملاحظه رابطه پدر و فرزند، مادر و فرزند، زن و شوی شده و نیز چالش دیگر برجستگان هر تیره و نژاد را که نهایتا به نابودی یکی ازطرفین مدعی فرمانروایی گردیده و فرد یا گروهی را به ورطه هلاک و نابودی کشانده است، روشن و محقق می سازد.
پژوهش فراروی تحقیقی ست که نگارنده حماسه ها اساطیر و تواریخ خویشاوندکشی را به گونه های مختلف در فراز و نشیب زندگی و روزگار گذشته دور فرمانروایان و خاندان های هر یک تا روزگار قاجار و پهلوی پی گرفته و با استناد به متن های کهن از دو نثر و نظم مربوط به موضوع یاد شده چند و چون سرگذشت و ماجراهای عبرت انگیز و اعجاب آور این پدیده شوم وگجسته را با شرح و تفسیر بیان نموده است.
محققا فرمانروایان جهت حفظ و یا دستیابی به قدرت گاه مرزهای عاطفه و احساسات انسانی و خویشاوندی را در نوردیده و نادیده گرفته و پی سپر خودخواهی و قدرت طلبی و سلطه و سلطنت خویش قرار داده اند پژوهش فراروی به نحوی دل انگیز و جذاب فرازهای گوناگونی از این پدیده شوم را مستند به نمایش و مطالعه می گذارد بدون مجامله و اغراق در همه خاندان های سلطنتی ایران از دوران اساطیری، نیمه اساطیری و تاریخی ردپای این پدیده شوم و فاجعه آمیز را که گاه حتی صورت تراژدی دارد می توان مشاهده نمود پژوهش نگارنده عندلیبی ست که این افسانه را آشفته و شیدا می سراید و می خواند.
دانلود
نمونه پایاننامه ادبیات 3
موضوع:
نفس و روح در آثار مولانا
چکیده:
توجه به نَفس و روح انسان موجب تعالی و سعادت بشریت می گردد. عارفان متعددی در خصوص نَفس و روح، آثار ودیدگاه متفاوتی دارند. یکی از عارفان مولانا جلال الدین محمد بلخی می باشد. لذا در پژوهش حاضر با استفاده از معانی گوناگون نَفس و روح، نقش آنها را در سیر تکاملی مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج نشان دهنده دیدگاه مولانا از موجودیت دو بُعدی انسان یکی جسم و دیگری روح می باشد.
بطوریکه جسم انسان از جماد به نبات می باشد. ولی بعد روحی انسان از عالم لاهوت (جانان) سرچشمه گرفته و برای مدتی محدود به عالم ناسوت (طبیعت) گام نهاده ودر تخت بند تن اسیر شده است. مرغ جان یا روح انسان که زندانی شده در جسم است. همواره سعی و تلاش رسیدن به اصل خویش داشته و شکوه هایی از جدایی دارد.
بشنو از نی چون حکایت می کند
از نیستان تا مرا ببریده اند
سینه خواهم شرحه شرحه از فراق
هر کسی کو دور ماند از اصل خویش
از جدائیها شکایت می کند
از نفیرم مرد و زن نالیده اند
تا بگویم شرح درد اشتیاق
باز جوید روزگار وصل خویش
«مثنوی، دفتر اول،ص 51»
به اعتقاد مولانا ارزش، اهمیت و عظمت انسان رسیدن به کمال و وصال است،انسان در میان دو بینهایت مثبت و منفی قرار دارد و این بی نها یت ناشی از درهم آمیختگی نیروهای متضاد در وجود آدمی است. به نظر مولانا گرایش های مثبت وابسته به روح و گرایش های منفی وابسته به نفس می باشند.
روح همچون صالح و تن ناقه است
جان گشاید سوی بالا بالها
روح اندر وصل و تن در فاقه است
تن زده اندر زمین چنگالها
«مثنوی، دفتر اول، ص 455»
دانلود
نمونه پایاننامه ادبیات 4
موضوع:
طبیعت در شعر قیصر امین پور
چکیده:
قیصر امینپور یکی از برجستهترین شاعران پس از انقلاب اسلامی است که توانسته است سبک و طرزتازهای در شعر بیافریند که هم ساختار کلی کلام خود را منسجم سازد و هم در سایه ی ساختار کلام و الگوهای ادبی، الگوی جهان نگری خود را براساس تجربیّات شخصی به مخاطبان خویش انتقال دهد. عناصر طبیعی نقش مهمّی در بیان اندیشه و احساس وی دارند ؛ و تصاویر شعری او غالباً با عناصر طبیعی شکل گرفتهاند.
شاعردرپدیده ها و جلوه های زیبای الهی به دقّت می نگرد وباخیال دورپرواز خود، زیبایی های شگفت انگیز پنهان در طبیعت را کشف وآن را در آیینهی نهان خود باز میسازد و آن رادر لباس الفاظ وکلمات در میآورد و در اعماق روح وجان مخاطب تاثیر شگفت برجا میگذارد. در این رساله، دلایل رویکرد شاعر به طبیعت، چگونگی کاربرد واژگان و تصاویر شعری امینپور ، در دورههای مختلف حیات شعری وی، با عناوین ذیل مورد بررسی قرارمیگیرد:
الف) طبیعتگرایی توصیفی:
که شاعر در آن، با به کار گرفتن وصفهای روشن، تک معناودقیق و خود، تصاویری میسازد که مقبول عقل و ادراک حسّی است.
ب) طبیعتگرایی با کارکرد عناصر حماسی:
که در آن، شاعر به دلیل اعتقاد خود و فضایی که در آن قرار گرفته است، واژگان و تصاویری را می سازد که بیانگر خشم و اقتدار و ستیهندگی باشد و گاه به تناسب فضای حاکم، حماسه را با تغزّل و عرفان در هم میآمیزد و تصاویر، بار حماسی غزل را در کنار بار تغزّلی آن به خوبی به دوش میکشند.
پ) طبیعتگرایی تألیفی و تأویلی:
که در آن، شاعر به کمک عناصر طبیعی تصاویری را ارائه میدهد که در زیرساخت آن، میتوان به دغدغههای درونی شاعر و آرمانهای او پی برد.
ت) طبیعتگرایی شهودی:
که در دوره سوّم شعری او نمود پیدا میکند، ایماژها از درونگرایی او حکایت میکند و دلمشغولی وی به زبان ویژه که زبان گفتاری و امکانات معنایی و صوتی زبان است، سبک وی را به سوی طبیعی شدن سوق می دهد.
ث) طبیعت و جنبههای سمبلیک آن:
که در آن شاعر با رشتهای از ارتباطات تأویلی، مصداقهای عینی و ذهنی نمادها را به هم پیوند میدهد و از این رهگذر، احوال درونی خود را بیان میکند.
در دو بخش پایانی نیز به عینیّت ، ذهنیّت و رابطهی عشق ، انسان و طبیعت و نقش آن در اشعار قیصرامین پور پرداخته شده است.
دانلود
نمونه پایاننامه ادبیات 5
موضوع:
نقد جامعه شناختي داستانهاي محمود طياري
چکیده:
هنر و جامعه همواره بر يكديگر تأثيرات متقابل داشته اند. آثار ادبي (داستان و رمان) از اين جهت كه ريشه در اجتماع دارند، پديده اي اجتماعي محسوب مي شوند و بيانگر مسائل اجتماع خود هستند. از سوي ديگر، جنبة واقع گرايانة داستان و رمان در اغلب موارد، سبب شده، اين نوع ادبي، آينة اجتماع و بازتاب دهندة مسائل و واقعيت هاي اجتماع خود باشند.
توصيف پيوندهاي جامعه و ادبيات و تبيين نحوة انعكاس واقعيت هاي اجتماعي در آثار ادبي، هدف جامعه شناسي ادبيات است. لوكاچ و گلدمن، به عنوان بزرگ ترين صاحب نظران عرصة جامعه شناختي ادبيات، رمان را برگردان زندگي اجتماعي و زاييدة جهان نگري نويسنده مي داانند. آنها در نظريات خود به بازتاب واقعيت هاي اجتماعي مي پردازند.
اين رساله سعي نموده تا با بررسي تحولات تاريخي، اجتماعي و فرهنگي جامعه ي عصر نويسنده و جهان نگري او، بيان كند كه ساخت هاي جامعه و اثر، همواره در پيوند با يكديگر شكل گرفته اند. از همين رو آن چه در داستان و رمان آمده، بازتابي از واقعيات اجتماعي و آگاهي هاي جمعي و طبقاتي است. مطالعة هر يك از داستان هاي طياري نشان مي دهد كه او كم و بيش، مصالح و درونماية آثار خويش را از بطن اجتماع، تحوّلات اجتماعي و تجربيات زندگي خويش گرفته و با بيان تضادهاي جوامع شهري و روستايي، به نقش و تأثير ساختارها و ريخت هاي اين جوامع پرداخته است.
دانلود
نوشتن پایاننامه کارشناسی ارشد ادبیات
دپارتمان ادبیات موسسه هورتاش به منظور نوشتن پایاننامه ادبیات ، متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور در رشته ادبیات، بدین وسیله آمادگی خود جهت مشاوره در نوشتن پروپوزال و طرح های پژوهشی رشته ادبیات اعلام می نماید. جهت ثبت سفارش طرح پژوهشی خود فرم خلاصه شده زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما در اولین فرصت جهت پیگیری درخواست، با شما تماس بگیرند.
ممنونم بسیار عالی و ارزنده بودند