نمونه پایان نامه کارشناسی ارشد تکنولوژی نساجی
رشته تکنولوژی نساجی یکی از رشته های پرطرفدار در مقطع کارشناسی ارشد است که به دانشجویان علوم و فنون مختلف مرتبط با الیاف، نخ و پارچه را آموزش می دهد. دانش آموختگان این رشته می توانند در صنایع مختلف نساجی از جمله ریسندگی، بافندگی، رنگرزی، چاپ و تکمیل مشغول به کار شوند.
نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته تکنولوژی نساجی، مستلزم انجام تحقیقات علمی و نگارش متنی دقیق و علمی در حوزه ی تخصصی دانشجو است.
در این مقاله، به ارائه ی چند نمونه از موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد در رشته تکنولوژی نساجی می پردازیم:
1. بررسی تاثیر نوع الیاف و روش ریسندگی بر خواص نخ
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی تاثیر نوع الیاف به کار رفته در نخ (مانند پنبه، پشم، پلی استر و …) و همچنین روش ریسندگی (مانند ریسندگی رینگ، ریسندگی اوپن اند و …) بر خواص نخ (مانند استحکام، ظرافت، طول الیاف و …) بپردازد.
2. بررسی تاثیر نوع رنگ و روش رنگرزی بر ثبات رنگی پارچه
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی تاثیر نوع رنگ (مانند رنگ های راکتیو، رنگ های مستقیم و …) و همچنین روش رنگرزی (مانند رنگرزی راکتیو، رنگرزی مستقیم و …) بر ثبات رنگی پارچه (مانند ثبات نوری، ثبات شستشو و …) بپردازد.
3. بررسی تاثیر نوع چاپ و روش چاپ بر کیفیت چاپ پارچه
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی تاثیر نوع چاپ (مانند چاپ روتاری، چاپ سیلک اسکرین و …) و همچنین روش چاپ (مانند چاپ مستقیم، چاپ انتقالی و …) بر کیفیت چاپ پارچه (مانند وضوح تصویر، ثبات رنگ و …) بپردازد.
4. بررسی تاثیر نوع تکمیل و روش تکمیل بر خواص پارچه
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی تاثیر نوع تکمیل (مانند تکمیل ضد چروک، تکمیل ضد آب و …) و همچنین روش تکمیل (مانند تکمیل شیمیایی، تکمیل مکانیکی و …) بر خواص پارچه (مانند نرمی، لطافت، استحکام و …) بپردازد.
5. بررسی روش های جدید تولید منسوجات نانو
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی روش های جدید تولید منسوجات نانو (مانند الکتروریسی، رسوب بخار شیمیایی و …) و همچنین خواص و کاربردهای این منسوجات بپردازد.
6. بررسی روش های بازیافت ضایعات نساجی
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی روش های مختلف بازیافت ضایعات نساجی (مانند بازیافت مکانیکی، بازیافت شیمیایی و …) و همچنین مزایای زیست محیطی و اقتصادی بازیافت این ضایعات بپردازد.
7. بررسی تاثیر صنعت نساجی بر محیط زیست و راهکارهای کاهش آلایندگی
در این نوع پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی اثرات مخرب صنعت نساجی بر محیط زیست (مانند آلودگی آب، آلودگی خاک و …) و همچنین راهکارهای کاهش این آلایندگی ها (مانند استفاده از رنگ های دوستدار محیط زیست، تصفیه فاضلاب نساجی و …) بپردازد.
نکات مهم در انتخاب موضوع پایان نامه:
- به علایق و تخصص خود توجه کنید: موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه دارید و در مورد آن اطلاعات کافی دارید.
- موضوع از نظر علمی و فنی قابل بررسی باشد: موضوعی را انتخاب کنید که از نظر علمی و فنی قابل بررسی و تحقیق باشد.
- برای انجام تحقیق منابع و امکانات کافی وجود داشته باشد: موضوعی را انتخاب کنید که برای انجام تحقیق در مورد آن منابع و امکانات کافی وجود داشته باشد.
- موضوع دارای کاربرد عملی باشد: سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که دارای کاربرد عملی باشد و بتواند مشکلی از مشکلات صنعت نساجی را حل کند.
- موضوع جدید و بدیع باشد: سعی کنید موضوعی را انتخاب کنید که جدید و بدیع باشد و در مورد آن تحقیق زیادی انجام نشده باشد.
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی نساجی – تکنولوژی نساجی
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد تکنولوژی نساجی موردی است که اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی نساجی گرایش تکنولوژی نساجی به دنبال آن بوده تا بتوانند در راستای نوشتن پایاننامه خود از آن بهره ببرند. از طرفی بسیاری از دانشجویان به دنبال مورد مشابه با کار آموزش انجام شده توسط خودشان که به صورت کامل و درست تکمیل شده باشد، می گردند تا با قیاس بین آنها کمبودها را جبران نمایند. از طریق مقایسه کار خود با پایاننامه های آموزش انجام شده می توان به دیگر جنبه های تحقیقاتی پیرامون موضوع پایاننامه پی برد.
لازم به ذکر است پایاننامه های قرار گرفته در ادامه ، پایاننامه های گردآوری شده از منابع مختلف بوده و موسسه هورتاش در مورد صحت و یا کیفیت این پایاننامه ها هیچ تضمین و ادعایی ندارد.
نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی
موضوع:
چکیده:
امروزه با توجه به افزایش ساخت وساز و همچنین با توجه به اینکه مهمترین و اصلی ترین ماده مورد استفاده در صنعت ساخت وساز سیمان(بتن) می باشد بنابراین نوع بتن مصرفی و همچنین نحوه تهیه آن بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. تحقیقات زیادی در مورد استفاده از مواد گوناگون به عنوان تقویت کننده در بتن ها صورت گرفته است که از جمله موادی که امروزه بسیار کاربرد دارد استفاده از منسوجات فنی نساجی می باشد.
استفاده از الیاف پلی پروپیلن و پارچه های فضا دار در انواع محصولات بتنی و سیمانی به جهت تقویت خواص مکانیکی و دیگر پارامترهای دوام بتن به عنوان یک راه حل مناسب مورد بررسی و مطالعه بسیاری از محققین قرار گرفته است. در این تحقیق از الیاف پلی پروپیلن با طول ها و درصد وزنی معین و همچنین از پارچه فضا دار به اندازه های مختلف و معین برای مقاوم سازی بتن و تقویت خواص مکانیکی بتن استفاده گردیده است.
نتایج حاصله از آزمایشات نشان می دهد که افزودن الیاف پلی پروپیلن و پارچه فضادار در کمترین حالت 4/4 درصد و در بیشترین نمونه 4/9 درصد باعث افزایش مقاومت فشاری بتن و در مورد مقاومت خمشی افزودن این الیاف و پارچه در کمترین حالت 4 درصد و در بیشترین نمونه 3/6 درصد باعث افزایش شده است. در مجموع استفاده از مقادیر معینی از الیاف و پارچه در مخلوط های بتنی نه تنها بر روی خواص فشاری و خمشی بتن تاثیر نامطلوب نمی گذارد بلکه باعث افزایش مقاومت خمشی بتن مخلوط با این الیاف و پارچه نیز می گردد.
دانلود نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی 1
موضوع:
چکیده:
در متداولترین روش برای تولید نخ های تکسچره یعنی تاب مجازی، جهت تثبیت فرم ایجاد شده در نخ از حرارت استفاده می-شود. از این رو حرارت یکی از عوامل مهم در تکسچرایزینگ به حساب می آید. از سوی دیگر دیگر افزایش نظم به میزان کشش بستگی دارد. از این رو کشش الیاف مصنوعی برای کسب ثبات در برابر نیرو و داشتن تغییرات و برگشت پذیری الاستیک قبل به کار گرفته شدن در صنعت نساجی ضروری می باشد. در این تحقیق با توجه به کاربرد وسیع و خواص مناسب الیاف نایلون، اثر درجه حرارت و کشش روی خواص مختلف نخ تکسچره شده نایلون از قبیل استحکام، ازیاد طول، کار تا حد پارگی، تجعد و رنگ پذیری پارچه حلقوی پودی حاصل از آن، مورد بررسی قرار گرفته است.
با توجه به نتایج به دست آمده از آزمایشات روی نخ نایلون L.O.Y شرکت الیاف با دانسیته خطی (1/10/40 دنیر) و (1/24/70 دنیر)، مناسب-ترین درجه حرارت در محدوده دمایی 170-180 درجه سانتیگراد، به دست آمد. بعد از دمای 195 درجه سانتیگراد استحکام و ازیاد طول به شدت کاهش می یابند. در طول آزمایشات با افزایش درجه حرارت، ازیاد طول، تجعد افزایش و استحکام و جذب رنگ کاهش یافت و نیز حجم نخ کم شده و نخ مات شد. با افزایش میزان کشش، ازیاد طول، جذب رنگ و تجعد کم شده و حجم نخ یکنواخت گشته و تعداد نقاط بسته(استرچ نشده) کم نشده و نخ براق تر گشت ولی استحکام افزایش یافت.
دانلود نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی 2
موضوع:
چکیده:
در سالهای گذشته منسوجات فنی شاهد رشد و پیشرفت زیادی بوده اند این منسوجات بواسطه خاصیت ویژه شان در سطوح کاربردی مختلف و خاص مورد استفاده قرار می گیرند. تولید منسوجات فنی شامل روشهای گوناگونی است و ساختارهای ابعادی متفاوتی نیز می توانند داشته باشند که ساختارهای سه بعدی یکی از زیر مجموعه های این منسوجات می باشد. ساختارهای سه بعدی توسط سیستم های مختلف بافندگی اعم از تاری-پودی، حلقوی(پودی، تاری، تخت) قیطان بافی می گردند و روشهای رایج برای تولید این منسوجات تطبیق و بهبود یافته اند. در این پایاننامه، به بررسی یکی از انواع منسوجات سه بعدی یعنی پارچه های فضادار پرداخته شده است.
پارچه های فضادار شامل دو لایه بیرونی و بک لایه اتصال هستند که این دو لایه بیرونی را بهم متصل می کند. ساختار این پارچه ها منجر به ایجاد شکاف یا فاصله در پارچه می گردد. به واسطه ساختا ویژه پارچه های فضادار، خاصیت متفاوتی نیز از خود نشان داده بطوریکه این خاصیت در منسوجات رایج و متداول مشاهده نمی شود بخاطر ساختار سه بعدی، امکان استفاده از مواد گوناگون و همچنین انعطاف پذیری آنها سبب شده که ایده آل جهت کاربردهای اساسی بوده و به عنوان ساختارهایی چند کاره استفاده گردند.
توصیف پارچه های فضادار شامل همه نوع از آنها نبوده و اکثریت تعاریف فقط شامل پارچه های فضادار حلقوی تاری است زیرا که سیستم بافندگی حلقوی تاری روشی رایج و مشهور و همینطور تکنولوژی کاربردی جهت تولید پارچه های فضادار می باشد بنابراین تولید این نوع منسوجات روی ماشین های راشل با دو شانه سوزن صورت می گیرد.
دانلود نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی 3
موضوع:
چکیده:
کیفیت و هزینه نهایی یک محصول تولیدی تا حد زیادی توسط طراحی مهندسی محصول و فرآیند ساخت آن از طریق سه فعالیت طراحی سامانه، طراحی پارامتری و طراحی روداری که به روشهای کنترل کیفیت قبل از ساخت معروف هستند تعیین می شوند. در کشورهای غیر صنعتی، فعالیت های کنترل کیفیت قبل از ساخت، طراحی محصول و طراحی فرآیند ساخت اگر نتوان گفت وجود ندارد، میتوان گفت که قابل اغماض است و اصلا نهادینه نیست. بنابراین آنچه که به عنوان فعالیت های کنترل کیفیت در این کشورها میتواند مطرح باشد به فعالیت های طراحی پارامتری فرآیند ساخت و کنترل کیفیت حین ساخت محدود میشود.
طراحی پارامتری که در طراحی فرآیند ساخت به طرح استوار نیز معروف است سطوح عملیاتی تولید را طوری مشخص می کند که تغییرپذیری های تولیدی در پارامترهای محصول که ناشی از اغتشاشات است میتیمم گردد. از این روش در سیستم بافندگی حلقوی پودی(یکرو سیلندر گردباف) در شرکت بافت ران به کار گرفته شد تا توانمندی این روش در بهینه سازی زاویه پیج خوردگی پارچه یکرو سیلندر، تمایل به لول شدگی پارچه، آبرفتگی پارچه و گرم بر مترمربع پارچه که بدون هیچ گونه هزینه اضافه ای صورت گرفت آشکار شود.
دانلود نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی 4
موضوع:
چکیده:
در گذشته تحقیقات متعددی در خصوص خواص ابعادی و مکانیکی پارچه های حلقوی پودی ساده آموزش انجام شد که هر یک از آنها توانستند با بهبود در خواص این پارچه ها، رفتار ابعادی و مکانیکی آنها را توجیه نمایند. در این تحقیق، به جهت مطالعه مقایسه ای برخی از خواص پارچه های حلقوی پودی ساده تولیدی در سیستم ریسندگی معمول رینگ(شامل کارد شده و شانه شده) و سیستم ریسندگی متراکم از نخ های صد در صد پنبه ای با نمره نهایی 1/30 Ne استفاده شد و خواصی مانند لول خوردگی، استحکام تا حد پارگی، وزن و پرزدهی در نظر گرفته شد.
نتایج بررسی ها نشان می دهد که اختلاف ساختاری هر نخ نظیر نحوه تولید، اختلاف در کشش؛ میزان نایکنواختی، پرزدهی و… بر روی خواص پارچه های تولیدی تاثیر معنی داری دارد. پارچه های تولیدی از نخ های متراکم، کیفیت بهتری را در خواص از خود نشان داده اند همچنین نتایج حاصل نشان داد که پارچه های تولید شده از نخ های متراکم دارای استحکام بالاتر، ازیاد طول تا حد پارگی بیشتر، موئینگی کمتر، یکنواختی بیشتر و مقاومت سایشی بیشتری نسبت به پارچه های تولیدی از نخ های رینگ متداول هستند.
دانلود نمونه پایاننامه تکنولوژی نساجی 5
مشاوره در نوشتن پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی نساجی – تکنولوژی نساجی
دپارتمان فنی و مهندسی موسسه هورتاش به منظور مشاوره در نوشتن پایاننامه مهندسی نساجی ، متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور در رشته مهندسی نساجی – تکنولوژی نساجی ، بدین وسیله آمادگی خود جهت مشاوره ، نوشتن پایاننامه و طرح های پژوهشی رشته مهندسی نساجی – تکنولوژی نساجی اعلام می نماید. جهت ثبت سفارش طرح پژوهشی خود فرم خلاصه شده زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما در اولین فرصت جهت پیگیری درخواست، با شما تماس بگیرند.