نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – شیمی
رشته مهندسی شیمی – شیمی، دروازهای به سوی دنیای faszinierend و پیچیده فرآیندهای شیمیایی، طراحی و راهاندازی راکتورها، سنتز مواد جدید و حل چالشهای مختلف در حوزههای مختلف صنعتی میگشاید. نگارش پایاننامه در این رشته فرصتی ارزشمند برای دانشجویان کارشناسی ارشد است تا با غوطهوری در این دنیای پر از نوآوری و خلاقیت، به تحقیق و پژوهش در مورد جنبههای مختلف مهندسی شیمی – شیمی بپردازند و گامی بلند در جهت ارتقای دانش و مهارت خود در این رشته بردارند.
موضوعات پیشنهادی برای پایاننامه:
موضوعات مربوط به فرآیندهای شیمیایی:
- شبیهسازی و بهینهسازی فرآیندهای جداسازی مانند تقطیر، استخراج و تبادل یونی
- مطالعه سینتیک و مکانیسم واکنشهای شیمیایی مهم در صنایع مختلف
- بررسی و توسعه روشهای جدید کاتالیزوری برای افزایش سرعت و بازده واکنشها
- مطالعه و بهینهسازی فرآیندهای جذب سطحی و غشایی
- بررسی و حل چالشهای زیستمحیطی مرتبط با فرآیندهای شیمیایی
موضوعات مربوط به طراحی و راهاندازی راکتورها:
- شبیهسازی و طراحی راکتورهای مختلف مانند راکتورهای ناپیوسته، پیوسته، بستر سیال و کاتالیزوری
- مطالعه و بررسی عوامل مؤثر بر عملکرد راکتورها
- بهینهسازی شرایط عملیاتی راکتورها برای افزایش بازده و کیفیت محصول
- بررسی و حل چالشهای ایمنی و زیستمحیطی مرتبط با راکتورها
- مطالعه و توسعه روشهای جدید کنترل و اتوماسیون راکتورها
موضوعات مربوط به سنتز مواد جدید:
- سنتز مواد پلیمری با خواص و کاربردهای مختلف
- سنتز نانومواد و بررسی کاربردهای آنها در صنایع مختلف
- سنتز کاتالیزورهای جدید و مطالعه عملکرد آنها در واکنشهای شیمیایی
- سنتز مواد زیستی و بررسی کاربردهای آنها در پزشکی و داروسازی
- سنتز مواد با خواص اپتیکی و الکترونیکی پیشرفته
موضوعات مربوط به حل چالشهای صنعتی:
- مطالعه و بررسی چالشهای موجود در صنایع مختلف مانند صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، غذایی و دارویی
- ارائه راهحلهای نوآورانه و مبتنی بر دانش مهندسی شیمی برای حل چالشهای صنعتی
- مطالعه و بررسی اثرات زیستمحیطی فرآیندهای صنعتی و ارائه راهکارهای کاهش این اثرات
- توسعه روشهای جدید برای افزایش بهرهوری و پایداری فرآیندهای صنعتی
- مطالعه و بررسی مسائل اقتصادی و اجتماعی مرتبط با صنایع مختلف
نکات مهم در انتخاب موضوع پایاننامه:
- به علایق و زمینههای تخصصی خود توجه کنید.
- منابع علمی مرتبط را مطالعه کنید.
- با اساتید و متخصصان مهندسی شیمی – شیمی مشورت کنید.
- به نیازهای روز صنعت و چالشهای واقعی در این حوزه توجه کنید.
- امکانات و منابع لازم برای انجام پژوهش را ارزیابی کنید.
- پروپوزال قوی و متقاعد کنندهای تدوین کنید.
توجه: این فقط نمونههایی از موضوعات پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – شیمی هستند. شما میتوانید با توجه به علایق و زمینههای تخصصی خود، موضوعات دیگری را نیز انتخاب کنید.
با در نظر گرفتن این راهنماییها و ایدهها، میتوانید موضوعی مناسب برای پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – شیمی خود انتخاب کنید و یک پژوهش ارزشمند و ماندگار انجام دهید که به ارتقای دانش و مهارت شما در این رشته، ارائه راهحلهای نوآورانه برای چالشهای صنعتی، توسعه فناوریهای جدید و کمک به ارتقای سطح زندگی بشر beitragen.
منابع:
- کتابهای درسی مهندسی شیمی – شیمی
- مقالات و پژوهشهای علمی مرتبط با مهندسی شیمی – شیمی
- کتب و تالیفات اساتید و متخصصان برجسته در حوزه مهندسی شیمی – شیمی
- پایگاههای اطلاعاتی علمی مانند Google Scholar، SID، و IranDoc
- وب سایتهای دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی مرتبط با مهندسی شیمی – شیمی
- وب سایتهای شرکتهای فعال در حوزه مهندسی شیمی و صنایع مختلف
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – شیمی
نمونه پایاننامه مهندسی شیمی موردی است که اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی شیمی به دنبال آن بوده تا بتوانند در راستای نوشتن پایاننامه خود از آن بهره ببرند. از طرفی بسیاری از دانشجویان به دنبال مورد مشابه با کار آموزش انجام شده توسط خودشان که به صورت کامل و درست تکمیل شده باشد، می گردند تا با قیاس بین آنها کمبودها را جبران نمایند. از طریق مقایسه کار خود با پایاننامه های آموزش انجام شده می توان به دیگر جنبه های تحقیقاتی پیرامون موضوع پایاننامه پی برد.
لازم به ذکر است پایاننامه های قرار گرفته در ادامه ، پایاننامه های گردآوری شده از منابع مختلف بوده و موسسه هورتاش در مورد صحت و یا کیفیت این پایاننامه ها هیچ تضمین و ادعایی ندارد.
نمونه پایاننامه مهندسی شیمی
موضوع:
چکیده:
به طور کلی تکنولوژی تبدیل گاز به مایع (GTL) تبدیل شیمیایی گاز طبیعی به سوخت مایع قابل حمل و نقل از قبیل متانول یا سوختهای میعانی نوع پالایش نفت متداول را در پی دارد. جدیدترین نرم GTL که به صورت خیلی ضعیف کاربردی شده است برای روشهای تبدیل فیزیکی از قبیل گاز طبیعی مایع شده (LNG) و همچنین روشهای تبدیل شیمیایی که تولید محصولاتی از قبیل دی متیل اتر (DME) که ممکن است در شرایط محیطی به صورت مایع نباشند را تولید می کنند.
در این پایاننامه توجه ما بیشتر بر روی تکنولوژی های GTL بر مبنای تولید سوخت دیزل توسط تنزل و ذخایر گاز طبیعی رها شده در حال افزایش می باشد از این رو اتصال گرایشهای واگر محرکی جهت جستجو برای کارآیی بیشتر فرآیندهای جدید تولید GTL که به طور کلی بوسیله هزینه های سرمایه گذاری بالا و کم بودن بازده حرارتی مطلوب محدود شده اند می باشد. فعالیت برای توسعه متمرکز و پیشنهاد تکنولوژیهای جدید به GTL مبنای FTS برای بهبودی وضعیت اقتصادی تولید چنین فرآوردهایی نسبت به عملیات متدوال پالایش نفت بیان می شود.
سنتز فیشر-تروپش فرآیند تبدیل کاتالیستی گاز سنتز فرآیندهای هیدروکربنی می باشد که بسته به نوع کاتالیست مورد استفاده گستره متنوعی از هیدروکربنها را شامل خواهد شد. در این پایاننامه، مدل سازی تبدیل گاز سنتز به سوختهای سنتزی در یک راکتور کاتالیستی دوغایی Siurry و شبیه سازی آن توسط برنامه ای تهیه شده در محیط Matlab بررسی خواهد شد. بدین منظور مجموعه معادلات پیوستگی، حرارت، غلظت و سیتیک واکنش با استفاده از روش عددی حل می گردد. در پایان نتایج محاسبات شامل تغییرات درصد تبدیل، توزیع محصولات، توزیع دما و غلظت در طول راکتور ارائه می شود.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی شیمی 1
مدلسازی فرایند تراوش تبخیری
چکیده:
هدف از این پایاننامه ارائه مدلی است که قادر باشد رفتار غشای پلیمر غیر متخلخل را در فرآیند جدا سازی تراوش تبخیری برای جدا کردن متانول از آب پیش بینی کند. امروزه فرآیندهای غشایی به عنوان یک تکنیک مهم جداسازی مورد توجه قرار گرفته و کاربرد وسیعی در زمینه های مختلف پیدا کرده اند. هر فرآیند جداسازی غشایی با استفاده از یک غشا موجب انتقال یک جزء به صورت انتخابی از دیگر اجزاء می شود. این جدا سازی به دلیل اختلاف ها در خصوصیات فیزیکی و شیمیایی غشا و اجزاء تراویی می باشند. در واقع انتقال از درون غشا به دلیل یک نیروی محرکه اتفاق می افتد.
که این نیروی محرکه می تواند گرادیان فشار، غلظت، پتانسیل الکتریکی یا دما باشد. فرآیند تراوش تبخیری به عنوان یکی از انواع فرآیندهای غشایی در سال 1917 توسط کوبر (Kobber) معرفی شد. با افزایش هزینه های انرژی نفت در اوایل دهه 1970 فرآیند تراوش تبخیری مورد توجه قرار گرفت. با توجه به این که مکانیسم جداسازی در فرآیند تراوش تبخیری بر پایه حلالیت نفوذ می باشد. در مقایسه با مکانیسم فرآیند تقطیر که بر پایه اختلاف در نقطه جوش می باشد از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی شیمی 2
ارائه یک الگوی بهینه برای تولید حلال های ویژه و شبیه سازی واحد تولید حلالهای پالایشگاه اصفهان
چکیده:
در این پایاننامه سعی شد با جمع آوری مشخصات حلالهای مورد نیاز، شناخت نسبی از حلالها و کاربرد آنها در صنایع مختلف ایجاد گردد،استاندارهای مورد تایید صنعت نفت در خصوص حلالها ملاک عمل بوده و سعی بر این شده تا روشهای علمی در تهیه حلالها با مشخصات استاندارد مورد توجه قرار گیرد.
در این پایاننامه روشهای علمی تولید حلالها مورد بررسی قرار گرفته و مباحث نظری و تئوریک در یک فصل مجزا ارائه شده است از آنجائیکه تولید این حلالها عمدتا متکی بر استخراج جزئی از یک برش نفتی است لذا سیستم های که می توان برای تهیه این حلالها معرفی نمود عمدتا سیستم های تماس مایع-گازی می باشند که دراین پایاننامه دو روش تقطیر و دفع به صورت جامع مورد ارزیابی قرار گرفته است.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی شیمی 3
موضوع:
چکیده:
لزوم حذف سرب از بنزین و کاهش مواد آروماتیک و الفیتی در آن به دلیل مسائل زیست محیطی باعث کاهش کیفی و کمی بنزین تولیدی می شود، بنابراین با استفاده از الکلیلات ها به عنوان یک جزء افزودنی به بنزین می توان محدودیت های اعمال شده را بر طرف نمود. متاسفانه توسعه فرآیندهای الکیلاسیون به کمک کاتالیسهای مایعHF و H2 SO6به دلیل حجم زیاد اسید مصرفی ئ مشکلات مربوط به ایمنی و بازیافت اسید با مشکل مواجه شده است، با استفاده از یک کاتالیست اسی جامد مناسب می توان این مشکلات را رفع کرد یا این وجود، مشکل اصلی کاتالیستهای جامد، طول عمر بسیار کوتاه آنهاست.
جهت پیش بینی غیر فعال شدن این گونه کاتالیستها، تحقیقات زیادی بر روی مکانیسم غیر فعال شدن صورت گرفته و مدلهای ریاضی متنوعی ارائه گردیده است که هر کدام با فرضیاتی خاص، نتایج تئوری متفاوتی را بدست آورده اند. در این تحقیق غیر فعال شدن کاتالیست اسید جامد زیر کونیای سولفاته اصلاح شده با پلاتین با فرض مکانیسم پوشیده شدن سایتهای فعال توسط ککو کاهش سطح واکنش، به صورت ریاضی مدل سازی شده است.
مد سازی مذکور در سطح دانه های کاتالیست تدوین گردیده و حل معادلات ریاضی بدست آمده توسط نرم افزار Matlab نشان می دهد که کاتالیست در مدت کوتاهی فعالیت خود را از دست داده و درصد تبدیل در زمان 10 دقیقه افت قابل ملاحظه ای می کند. مقایسه نتایج تحقیق حاضر با نتایج تجربی و تئوری موجود دلیل بر قابل اعتماد بودن پیش بینیهای این مدل می باشد.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی شیمی 4
موضوع:
چکیده:
برای تعیین مرحله کنترل کننده فرآیند انحلال و رشد کریستالهای سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیم در آب نخست با استفاده از یک الگوریتم کامپیوتری مقادیر پارامترهای ضریب انتقال جرم فیزیکی، ثابت واکنش سطحی و درجه واکنش سطحی برای سیستم بدست آمدند. نخست با استفاده از مقادیر آزمایشگاهی سرعت رشد و انحلال، پارامترهای کلی شدت رشد و انحلال کریستال های سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیم با برازش کردن مقادیر آزمایشگاهی بر روابط RG=KG(〖∆C)〗^O,RD=KD(-〖∆C)〗^O بدست آمدند.
سرعت های انحلال و رشد کریستا ها در یک ظرف بستر سیال در مقیاس آزمایشگاهی توسط گارساید و همکارانش بدست آمده اند. با استفاده از برنامه کامپیوتری ذکر شده پارامترهای R,Kr,Kd برای تعیین مرحله کنترل کننده فرآیند بدست آمدند. به دلیل کوچک بودن ثابت واکنش سطحی نسبت به ضریب انتقال جرم فیزیکی نتیجه شد که مرحله واکنش کنترل کننده اصلی فرآیند انحلال می باشد.
در پدیده رشد کریستال های سولفات مضاعف پتاسیم و آلومینیم نیز مشابه این نتیجه به دست آمد و معلوم شد که این فرآیند نیز توسط یک واکنش سطحی درجه اول کنترل می شود. انحراف استاندارد ما بین مقادیر سرعت انحلال بدست آمده از رابطه)r RD=Kr(∆C-R_D/K_d و مقادیری که از آزمایش بدست آمده و بر رابطه RD=KD(〖∆C)〗^g برازش شده اند کمتر از 0.08 درصد محاسبه شد.
دانلود نمونه پایاننامه مهندسی شیمی 5
مشاوره در نوشتن پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی شیمی – شیمی
دپارتمان فنی و مهندسی موسسه هورتاش به منظور مشاوره در نوشتن پایاننامه مهندسی شیمی ، متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور در رشته مهندسی شیمی ، بدین وسیله آمادگی خود جهت مشاوره در نوشتن پایاننامه و طرح های پژوهشی رشته مهندسی شیمی اعلام می نماید. جهت ثبت سفارش طرح پژوهشی خود فرم خلاصه شده زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما در اولین فرصت جهت پیگیری درخواست، با شما تماس بگیرند.