نمونه پایان نامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی: راهنمای جامع
دانشجویان رشته مهندسی مکانیک، به ویژه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، موظف به نگارش و ارائه یک پایان نامه هستند. موضوع این پایان نامه ها باید مرتبط با حوزه مهندسی مکانیک بوده و از جنبه علمی و کاربردی نیز حائز اهمیت باشد. یکی از گرایش های محبوب در این رشته، “طراحی کاربردی” است که به بررسی و تحلیل مسائل مهندسی و ارائه راه حل های خلاقانه برای آنها می پردازد.
در این مطلب، به ارائه نمونه هایی از پایان نامه های برجسته در زمینه “مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی” می پردازیم. این نمونه ها می توانند به عنوان راهنمایی برای دانشجویانی که قصد انتخاب موضوع و نگارش پایان نامه در این حوزه را دارند، مفید واقع شوند.
موضوعات پیشنهادی:
- طراحی و ساخت یک ربات صنعتی برای انجام عملیات مونتاژ: در این پایان نامه، دانشجو می تواند به طراحی و ساخت یک ربات صنعتی با قابلیت انجام عملیات مونتاژ در خطوط تولید بپردازد. این ربات باید با توجه به نیازهای خاص خط تولید طراحی شده و از دقت و ظرافت کافی برخوردار باشد.
- بهینه سازی طراحی یک موتور احتراق داخلی: در این پایان نامه، دانشجو می تواند به بررسی و تحلیل طراحی یک موتور احتراق داخلی موجود پرداخته و راهکارهایی برای بهینه سازی آن ارائه دهد. این بهینه سازی می تواند با هدف افزایش راندمان، کاهش مصرف سوخت یا کاهش آلایندگی انجام شود.
- طراحی و ساخت یک سیستم تهویه مطبوع خورشیدی: در این پایان نامه، دانشجو می تواند به طراحی و ساخت یک سیستم تهویه مطبوع خورشیدی بپردازد. این سیستم باید با استفاده از انرژی خورشیدی، هوای مطبوع مورد نیاز یک ساختمان را تامین کند.
- طراحی و ساخت یک پروتز دست بیومکانیکی: در این پایان نامه، دانشجو می تواند به طراحی و ساخت یک پروتز دست بیومکانیکی بپردازد. این پروتز باید با استفاده از مواد و مکانیزم های مناسب، حرکات طبیعی دست انسان را شبیه سازی کند.
- تحلیل و طراحی یک سیستم انتقال قدرت: در این پایان نامه، دانشجو می تواند به تحلیل و طراحی یک سیستم انتقال قدرت در یک وسیله نقلیه یا ماشین آلات صنعتی بپردازد. این سیستم باید با توجه به نیازهای خاص وسیله نقلیه یا ماشین آلات طراحی شده و از راندمان و استحکام کافی برخوردار باشد.
نکاتی برای انتخاب موضوع:
- به علایق و تخصص خود توجه کنید: انتخاب موضوعی که به آن علاقه دارید و در آن تخصص دارید، انگیزه شما را برای انجام کار افزایش می دهد و به شما کمک می کند تا نتیجه بهتری کسب کنید.
- به نیازهای جامعه توجه کنید: انتخاب موضوعی که به حل مشکلی از مشکلات جامعه کمک می کند، می تواند به پایان نامه شما ارزش و اعتبار بیشتری ببخشد.
- به امکانات و منابع در دسترس توجه کنید: برای انجام برخی از تحقیقات، به امکانات و منابع خاصی نیاز است. بنابراین، قبل از انتخاب موضوع، از امکان دسترسی به این امکانات و منابع اطمینان حاصل کنید.
- با استاد راهنمای خود مشورت کنید: استاد راهنما می تواند شما را در انتخاب موضوع و انجام تحقیقات راهنمایی و یاری کند.
ساختار پایان نامه:
یک پایان نامه معمولا شامل بخش های زیر است:
- مقدمه: در این بخش، موضوع پایان نامه، اهمیت آن و اهدافی که از انجام آن دنبال می شود، بیان می شود.
- مرور ادبیات: در این بخش، به بررسی تحقیقات انجام شده در زمینه موضوع پایان نامه پرداخته می شود.
- روش شناسی: در این بخش، روش هایی که برای انجام تحقیقات و جمع آوری داده ها استفاده شده است، شرح داده می شود.
- یافته ها: در این بخش، نتایج تحقیقات به صورت جداول، نمودارها و شکل ها ارائه می شود.
- بحث: در این بخش، یافته های تحقیقات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و تفسیر می شوند.
- نتیجه گیری: در این بخش، خلاصه ای از یافته های تحقیقات و نتایج حاصله ارائه می شود.
- منابع: در این بخش، فهرستی از منابعی که در نگارش پایان نامه استفاده شده است، ارائه می شود.
جمع بندی:
نگارش پایان نامه در رشته مهندسی مکانیک، به ویژه در گرایش “طراحی کاربردی”، می تواند فرصتی ارزشمند برای دانشجویان باشد تا دانش و مهارت های خود را در زمینه حل مسائل مهندسی به کار ببندند.
نمونه پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی موردی است که اغلب دانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک به دنبال آن بوده تا بتوانند در راستای نوشتن پایاننامه خود از آن بهره ببرند. از طرفی بسیاری از دانشجویان به دنبال مورد مشابه با کار آموزش انجام شده توسط خودشان که به صورت کامل و درست تکمیل شده باشد، می گردند تا با قیاس بین آنها کمبودها را جبران نمایند. از طریق مقایسه کار خود با پایاننامه های آموزش انجام شده می توان به دیگر جنبه های تحقیقاتی پیرامون موضوع پایاننامه پی برد.
لازم به ذکر است پایاننامه های قرار گرفته در ادامه ، پایاننامه های گردآوری شده از منابع مختلف بوده و موسسه هورتاش در مورد صحت و یا کیفیت این پایاننامه ها هیچ تضمین و ادعایی ندارد.
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی 1
موضوع:
تحلیل تیر ترموپیزوالکتریک
چکیده:
بررسی رفتار تیرهای با لایه های پیزوالکتریک تحت اثر نیروی مکانیکی و حرارتی در این رساله آموزش انجام می شود. برای بررسی رفتار حرارتی ازمعادلات ترموپیزوالکتریسیته استفاده می شود. مدل تیر استفاده شده، مدل تیر تیموشنکو است تغییر شکل برشی مرتبه اول می باشد . معادلات حاکم بر حرکت تیر از اصول تغییرات بدست می آید و از تاثیر میدان های مکانیکی و الکترویکی بر میدان حرارتی صرف نظر می گردد. با استفاده از حل به دست آمده، تاثیر برش عرضی بر رفتار دینامیکی تیر تحت بارگذاری حرارتی و مکانیکی مورد مطالعه قرار می گیرد و چگونگی کنترل خمش ناشی از این بارگذاری ها با استفاده اعمال ولتاژ، بررسی می شود.
دانلود نمونه پایاننامه مکانیک طراحی کاربردی 1
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی 2
موضوع:
تحلیل استاتیکی تیر ترموپیزوالکتریک با فرض تئوری تیموشنکو با تقریب درجه بالای المان محدود گلرکین
چکیده:
رغبت و علاقه تازه در کاربرد استفاده از مواد پیزوالکتریک در سازه های هموشمند منجربه یک سعی و تلاش وسیع برای توصیف کامل رفتار حسی و فعال این مواد شده است. به علت اختلاط کوپل شده، الکتریکی و حرارتی جهت بررسی رفتار هوشمندی که شامل عناصر پیزوالکتریک هستند و تجزیه تحلیل دقیق و بدون هر گونه خطا، به یک قاعده سازی تحلیلی جدید و هم چنین علم مکانیک نیاز می باشد.
بنابراین هدف از این تحقیق، توسعه علم مکانیک برای پیش بینی دقیق حسی و فعال یک تیر تیموشنکو که شامل عناصر پیزوالکتریک است، می باشد که اختصاصا در این مسئله به تحلیل استاتیکی با استفاده از مدل-سازی به روش اجزاء محدود با تقریب درجه بالای گلرگین برای تیر ترموپیزوالکتریک با فرض تئوری تیموشنکو تحت بارهای ترموالکترومکانیکی و شرایط مرزی خاص، پرداخته خواهد شد. تاکید ویژه روی پاسخ کوپل شده در سطح ماده از میان معادلات ساختار ترموپیزوالکتریک و نشان دادن تغییر مکان و جا به جایی ها، پتانسیل الکتریکی و درجه حرارت متغییرهای حالت، در تجزیه وتحلیل صورت پذیرفته است این شکل یکپارچه شده از پاسخ کوپل شده، به ما برای مدل کردن هر دو پاسخ حسی و فعال از تیرهای پیزوالکتریک کمک می کند.
اثرات حرارتی از ضریب انبساط حرارتی نامناسب، اثرات پیزوالکتریک و درجه حرارت وابسته به خواص مواد، مطابق با فرمول بندی اجزا، محدود برای تجزیه و تحلیل استاتیکی تیر پیزوالکتریک تحت بارهای ترموالکترومکانیکی، به وضوح محاسبه شده اند. این پایاننامه در هشت فصل می باشد که بعد از مقدمه در فصل اول درباره پیزوالکتریک و مواد هوشمند به طور مختصر توضیح داده شده.
در فصل دوم توضیحی درباره مدل سازی تحلیلی مواد پیزوالکتریک، فصل سوم در خصوص پیشرفت تئوری و فرمول بندی معادلات ساختاری ترموپیزوالکتریک در حالت کوپل، فصل چهارم فرمول بندی به روش اجزاء محدود (گلرکین)، فصل پنجم و ششم تحلیل غیر کوپل تیر پیزوالکتریک، فصل هفتم شامل بحث و نتیجه گیری و در فصل هشتم به طرح مثال و حل کامپیوتری پرداخته شده است.
دانلود نمونه پایاننامه مکانیک طراحی کاربردی 2
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی 3
موضوع:
تحلیل ترمو الاستیسیته کوپل پوسته استوانه ای FGM تحت شوک حرارت و فشار
چکیده:
ترموالاستیسیته کوپل پوسته استوانه ای FGM تحت شوک حرارت و فشار مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. معادلات انرژی و ترموالاستیستیه کوپل به طور هم زمان به صورت یک دستگاه معادلات برای یک پوسته استوانه ای از جنس مواد هدفمند حل گردیدند. پدیده شده شوک محتاج به سرعت انتشار محدود برای اغتشاشات حرارتی است. لذا تئوری ترموالاستیستیه تعمیم یافته بر طبق دو مدل Lord-Shulman و Green-Lindsay در حل لحاظ شده و نتایج مورد مقایسه قرار گرفته اند. تئوری مرتبه دوم صفحات که برای بررسی کرنش برشی جانبی و چرخش می باشد، در روند حل منظور گردیده است.
هم چنین ترم های کوپلینگ حرارتی و اینرسی چرخشی در حل منظور شده اند. روش حل اجزاء محدود برای حل در بعد مکان، و تکنیک تبدیل لاپلاس (حل تحلیلی) و معکوس آن (حل عددی) برای حل در بعد زمان در این پایاننامه استفاده شده است. خصوصیات جنس پوسته در راستای ضخامت به تبعیت از تابع توانی می باشد. این تابع بر اساس کسر حجمی دو ماده تشکیل دهنده FGM می-باشد. تاثیر میدان حرارتی برای دو حالت خطی و غیرخطی در راستای ضخامت پوسته مطالعه شده است. نتایج در حالت ایزوتروپیک با نتایج موجود در مقالات معتبر تطبیق داده شده است.
دانلود نمونه پایاننامه مکانیک طراحی کاربردی 3
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی 4
موضوع:
چکیده:
در این تحقیق مقدار عددی نیروی کمانش و فرورفتگی موضعی پوسته در هسته که باعث ناپایداری تیر ساندویچی می شود، با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. برای مدل سازی ازنرم افزار انسیس ((ANSISاستفاده شده است. واماندگی ناشی از کمانش تحت تاثیر بارگذاری فشاری اتفاق می افتد. هنگامی که ضخامت هسته و مدول برشی آن به اندازه کافی بزرگ نباشد، تیر ساندویچی تحت تاثیر بارگذاری فشاری دچار تغییر شکل در پوسته و هسته می شود. تیر ساندویچی با تکیه گاه ساده و هسته ارتوتروپ فرض می شود. تغییر شکل تیر حاصل جمع تغییر شکل خمشی و تغییر شکل برشی است.
تیر علاوه بر نیروی محوری، تحت تاثیر گشتاور خمشی و بار عرضی قرار می گیرد. مقدار تنش و خیز دو سر تیری که دچار واماندگی کمانش شده است با تنش در حالت بارگذاری ترکیبی مقایسه شده است. مقایسه نتایج، صحت روش عددی را تایید می کند. همچنین مقدار تحلیلی نیروی کمانش و فرورفتگی موضعی پوسته در هسته که باعث ناپایداری تیر ساندویچی می شود، با نتایج آزمایشگاهی مقایسه شده است. برای تحلیل کمانش از تئوری کلاسیک استفاده شده است. مقایسه نتایج، صحت روش را تایید می کند.
دانلود نمونه پایاننامه مکانیک طراحی کاربردی 4
نمونه پایاننامه مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی 5
موضوع:
چکیده:
از آنجا که ارتعاشات یکی از شاخه های اصلی مهندسی در گرایش مکانیک بوده و ارتعاش یک سیستم مرتعش را مورد بررسی قرار می دهد و از آنجا که یکی از پارامترهای اصلی در شاخه ارتعاشات بحث فرکانس طبیعی سیستم می باشد بنابراین پرداختن به این مقوله یک امر واجب می باشد چرا ک یک سیستم در حالت مرتعش تحت بارهای دینامیکی همواره برای جلوگیری از حالت رزنانس می بایست تا فرکانس نیروهای خارجی دورتر از فرکانس طبیعی سیستم باشد.
از سوی دیگر شرایطی را که یک سیستم می تواند در آن قرار گیرد وجود دما و یا توزیع یک میدان حرارتی در داخل سیستم می باشد و ار آنجا که وجود یک میدان توزیع درجه حرارت در جسم می تواند در آن تنشهای حرارتی ایجاد کند پس این سوال ایجاد می شود که آیا وجود دما و یا تغییرات آن در یک جسم می تواند باعث تغییر فرکانس طبیعی در سیستم شود که پاسخ به این سوال می-تواند کمک برگی به طراحی سیستم های مرتعش تحت وجود دما نماید. بدین منظور قصد داریم تا با در نظر گرفتن معادلات غیر کوپل توزیع درجه و معادلات تغییر مکان به این سوال پاسخ دهیم.
دانلود نمونه پایاننامه مکانیک طراحی کاربردی 5
مشاوره در نوشتن پایاننامه کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی
دپارتمان فنی و مهندسی موسسه هورتاش به منظور مشاوره در نوشتن پایاننامه مهندسی مکانیک ، متشکل از فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور در رشته مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی ، بدین وسیله آمادگی خود جهت مشاوره، نوشتن پایاننامه و طرح های پژوهشی رشته مهندسی مکانیک – طراحی کاربردی اعلام می نماید. جهت ثبت سفارش طرح پژوهشی خود فرم خلاصه شده زیر را تکمیل فرمایید تا همکاران ما در اولین فرصت جهت پیگیری درخواست، با شما تماس بگیرند.